Katıldığı bütün turnuvaları kazanarak tarihe geçen Vakıfbank’ın 4 yıldızı Buket, Ogbogu, Melis ve Ayça, BirGün’e konuştu. Buket, voleybolun artan popülerliğiyle ilgili, “Ülkede bir numaralı spor voleybol olabilir” diye konuştu.

Vakıfbank’ın dört yıldızı BirGün’e konuştu: Voleybol bir numara olacak

Eren TUTEL

Ülke sporunun yüz aklarından voleybolun en büyük kulübü Vakıfbank bu sezon katıldığı bütün turnuvaları kazandı. 1986 yılında kurulan ve 36 yıl boyunca ülke voleybolunu başarıyla temsil eden kulübün müzesinde 5 Şampiyonlar Ligi, 4 Dünya, 1 CEV Kupası, 1 CEV Challenge Kupası, 13 Türkiye Ligi, 8 Türkiye Kupası, ve 4 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu bulunuyor. Futbolun odakta olduğu bir spor iklimine sahip olan Türkiye’de 36 yılda böylesine bir dominasyon kurması muhteşem bir başarı. Sarı-siyahlılar spor tarihine altın harflerle geçen sezon sonrası önceki gün düzenlenen medya gününde sezonun hikâyesini anlattı. Kulübün başarılı oyuncuları Buket Gülübay, Chiaka Ogbogu, Melis Gürkaynak ve Ayça Akaç da BirGün’e özel açıklamalarda bulundu.

LİBERO AYÇA AKAÇ: Daha iyisini yapacağız

Vakıfbank’ın başarılı liberosu Ayça Akaç 2021 yılında Türkiye Ligi’nin en iyi liberosu seçildi. Türkiye Ulusal Takımı’nın da kadrosunda yer alan Buket, takımın şampiyonluk hikâyesinde önemli pay sahibi isimlerden. 26 yaşındaki tecrübeli libero, henüz başarılarını kavramakta zorlandıklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “Sezon başında beş kupa hedefiyle yola çıktık. Başlarda bize ‘Biraz abartmıyor musunuz’ diye tepkiler oldu. Sezon sonunda bütün kupaları toplamayı başardık. Şu anda üzerimizde bir zafer sarhoşluğu var. Birkaç gün geçince ne kadar büyük bir şey başardığımızın farkına varacağız.” Ayça Akaç, Voleybolun artar popülerliği ve yükselen grafiğiyle ilgili sorulara ise şu sözlerle cevap verdi: “Futbolu geçmek henüz iddialı bir söylem. Henüz ilgi bu seviyede değil ancak gün geçtikçe ve başarı geldikçe ilgi artarak devam ediyor. Ulusal takımın başarısı da bunda etkili. Biz bu grafiğimizi sürdürdüğümüz sürece ilgi büyüyecek ve çok daha iyi seviyelere ulaşacak”

vakifbank-in-dort-yildizi-birgun-e-konustu-voleybol-bir-numara-olacak-1019914-1.
Ayça Akaç

ORTA OYUNCU OGBOGU​: Gelecek sezonda hedef aynı

Vakıfbank’ın sezon başında ezeli rakibi Eczacıbaşı’ndan transfer ettiği Chiaka Ogbogu da iddialı açıklamalarda bulundu. 2020 Tokyo Olimpiyatı’nda altın madalya kazanan ABD Ulusal Takımı’nın da önemli bir parçası olan orta oyuncu Vakıfbank gibi dünya devi bir kulübün bir parçası olduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi. 27 yaşındaki başarılı oyuncu geçirdikleri tarihi sezonu şu cümlelerle özetledi: “Bu kulübün ve bu sezonun bir parçası olmak onur verici. Bütün kulvarda şampiyonluğa ulaştık, yaşadıklarımızı kelimelerle özetlemek çok zor.” 2018 yılında Pan American Kupası’nın, 2018-2019’da da Polonya Kupası’nın en iyi orta oyuncusu seçilen başarılı isim kariyerinin en iyi dönemini Vakıfbank’ta yaşadığını belirterek, “Gelecek sezon da aynı başarılı grafiği devam ettirmek istiyoruz. Hedef her zaman, her kulvarda zirve. Bunu başaracağımıza dair inancım tam” ifadelerini kullandı.

vakifbank-in-dort-yildizi-birgun-e-konustu-voleybol-bir-numara-olacak-1019911-1.
Chiaka Ogbogu

PASÖR BUKET GÜLÜBAY: Voleybol ülkenin en popüler sporu olabilir

Henüz 23 yaşında olan pasör Buket Gülübay henüz 12 yaşında Vakıfbank’ın altyapısına girdi. Kulübün altyapısında sergilediği başarılı performanslarla dikkat çeken başarılı pasör, iki sezonu Yeşilyurt’ta kiralık geçirdikten sonra bu sezonun başında Vakıfbank’a geri döndü. Başarılı oyuncu takımın mental direnciyle ilgili sorduğumuz soruya şu ifadelerle cevap verdi: “Bu özelliğimizi biraz Giovanni’ye borçluyuz. Bizi çok zorluyor ve kendimizi geliştirmemiz için sürekli teşvik ediyor. Yaptığımız antrenmanlarda geriye düştüğümüz senaryoları çalışıyoruz. Bu da maç içinde geriye düştüğümüzde daha hızlı ve çabuk bir reaksiyon vermemizi sağlıyor. Ona çok şey borçluyuz.” Genç pasör, voleybolun artan popülaritesiyle ilgili de iddialı konuşuyor. Birkaç yıl içinde futbolu geçebileceklerini belirten Gülübay, “Başarı geldikçe ilgi de çoğalıyor. Ben birkaç yıl içinde voleybola olan ilginin daha da tırmanacağını ve ülkenin en popüler sporu haline gelebileceğini düşünüyorum” dedi.

vakifbank-in-dort-yildizi-birgun-e-konustu-voleybol-bir-numara-olacak-1019912-1.
Buket Gülübay

ORTA OYUNCU MELİS GÜRKAYNAK: Vakıfbank'taysanız her şey mümkün

Şampiyonlar Ligi finalinde takımla son maçına çıkan ve aktif voleybol yaşantısına son veren Ayşe Melis Gürkaynak ise hem gururlu hem de biraz hüzünlü. Başarılı orta oyuncuya böyle bir sonu hayal edip etmediğini sorduğumuzda ise verdiği cevap oldukça net: “Vakıfbank’ta oynuyorsanız tabii ki edebilirsiniz.” Tarih yazan bir takımın parçası olmaktan gurur duyduğunu ifade eden tecrübeli oyuncu, “Hem burada oynamak, hem de kaptanlığını yapabilmek benim için kelimelerle anlatılamaz.” diye konuştu. Türkiye voleybolunun önünün açık olduğunu belirten Gürkaynak, “Başarılarımız sürüyor. İstikrarımızı devam ettirirsek çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Zaten dünyada bir ekol haline geldik. Daha fazlası neden olmasın” ifadelerini kullandı. Tecrübeli orta oyuncu voleyboldaki tatlı rekabetin ise çok önemli ve güzel olduğunu vurgulayarak sözlerine nokta koydu.

vakifbank-in-dort-yildizi-birgun-e-konustu-voleybol-bir-numara-olacak-1019913-1.
Ayşe Melis Gürkaynak