Valencia başladı, Arda bitirdi

İstanbul’da haftanın perdesi iniyor. Bir tarafta Kasımpaşa, diğer yanda Fenerbahçe… Lige istediği gibi başlayamayan iki ekip de kazanıp çıkışa geçmeyi hedefliyor. Nefesler tutulmuş Mete Kalkavan’ın ilk düdüğü bekleniyor.

Geçen sezon Sami Uğurlu’yu teknik direktörlük koltuğuna oturttuktan sonra kâbustan uyanan ev sahibi, farklı Başakşehir mağlubiyetinden sonra sahasında puan istiyor. Lacivert-beyazlılarda gözler takımın orta sahadaki usta ayakları Hajradinovic’le Eysseric’te olacak. Yine geçen sezon Umut Bozok ve Muleka’nın attığı gollerle kanatlanan Kasımpaşa’da kimin tabela yapacağı, gün itibarı ile papatya falı baktırıyor.

Kanarya’da Jorge Jesus, Ümraniye karşısında sürdüğü fantastik ilk 11’den vazgeçmişe benziyor. Orta sahada Arao, bu karşılaşmada yalnızları oynamayacak. Geçen hafta uzatmalarda beraberliği getiren Berisha’nın golünü hazırlayan Zajc, beklendiği gibi formayı kapmış durumda. Deneyimli hoca, sarı-lacivertli tribünlerin ilk müsabakada pek yıldızının barışmadığı Gustavo Henrique’yi yine oynatıyor. Sambacı’nın performansı merak ediledursun, rakip savunma camiaya gönül verenlerin iştahını kabartıyor.

Hızlı başlayan Kanarya, 8. dakikada öndeydi. Ferdi’nin kaçırdığı King, Ertuğrul’u çalımlayıp ağları bulmuştu. Bu atağı kaleci Altay’ın başlatması oldukça değerliydi. 15’te Paşa ağları bulsa da, asisti yapan Bahoken açık ofsayttı. Hemen akabinde Szalai’nin muazzam uzun pasıyla buluşan Valencia’yı arkadan indiren Hasan Emre atılınca, ev sahibi 10 kişi kalmıştı.

24’te fark artabilirdi fakat VAR yardımıyla ağları bulan Zajc’ın akının başında elle müdahalesi tespit edilmişti. 34’te fark ikiydi! Lincoln Henrique’nin güzel ortasına Valencia kafayı yapıştırmıştı. Uzatmalarda fileleri havalandırma sırası Emre Mor’daydı. Valencia’nın ortasını genç kanat iyi tamamlamıştı. İkinci devre sanki daha çok gole gebeydi…

İkinci yarıda da Kanarya hız kesmiyordu. 58’de presle topu kapan King’in kaçırdığı Valencia, Ertuğrul’u bir daha avlıyordu. Son çeyrekte Arda-Rossi-Crespo üçlüsünü sahaya süren Jesus, biraz da Perşembe akşamki Avrupa Kupası maçını düşünüyordu. 86’da milyonların heyecanla beklediği genç yetenek Arda güzel hareketlerini bir golle süslüyordu. Uzatmalarda bir kez daha sahne alan Arda skoru ilan etmişti: 0-6!

Üçte devre, altıda biten maç, Kasımpaşa için tam bir felaketti. 16’da eksik kalmasalar da sanki fark yerlerdi. Savunmaları yol geçen hanını andıradursun, çanlar yakında Uğurlu için çalacağa benziyor. Fenerbahçe’ye gelince… Rakibini sahadan silen Fenerbahçe’nin böyle bir skora ihtiyacı vardı. Valencia’yla King muazzamdı; Arda harika! Jesus’un talebeleri Viyana’daki Austria karşılaşmasına kükreyerek gidiyor. Darısı Avrupa’ya!