FETÖ yurdunu kapatmak isteyen kaymakama karşı çıkan ve FETÖ’den yargılanan Zonguldak Vali yardımcısı Nevzat Taşdan’ın 7. kattan şüpheli bir şekilde düşen Sedefnur Çağlar’ı örnek gösterirken, “polis erkeklerle bir dairede alkol alarak sabahlayan…” ifadesini kullanması tepki çekti.

Vali Yardımcısı Taşdan’dan tepki çeken Sedefnur Çağlar sözleri

Zonguldak Vali yardımcısı Nevzat Taşdan, Nurcu tarikatın evinde kalmak zorunda olduğunu anlatarak yaşamına son veren Fırat Üniversitesi Tıp öğrencisi Enes Kara hakkında açıklama yayımlayarak tepki gösteren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni (ÇYDD) hedef aldı.

Daha önce FETÖ üyeliğinden yargılanan Taşdan, Kocaeli’de 7. Kattan şüpheli bir şekilde düşen Sedefnur Çağlar’ı örnek gösterirken tepki çeken ifadeler kullandı.

Enes Kara’nın kaldığı Nurcuların tarikat evinden şikayetçi olarak yaşamına son vermesinin ardından ÇYDD bir açıklama yayımlayarak tepki gösterdi. Söz konusu açıklamayı sosyal medya hesabından yayımlayan Zonguldak Vali yardımcısı Taşdan, “Bu dernek Kocaeli’de polis erkeklerle bir dairede alkol alarak sabahlayan ve 7. kattan aşağıya atılan mimarlık son sınıf öğrencisi kızımız hakkında neden suskun kaldı acaba. Tüm evlatlarımızın canları ve gelecekleri değerli değil mi? İdeolojiniz batsın” ifadelerini kullandı.

Taşdan’ın, Sedefnur Çağlar’ı örnek gösterirken, “Kocaeli’de polis erkeklerle bir dairede alkol alarak sabahlayan…” şeklinde ifadeler kullanması tepki çekerken geçmişinde yargılandığı FETÖ davası da gündeme geldi.

vali-yardimcisi-tasdan-dan-tepki-ceken-sedefnur-caglar-sozleri-967428-1.

FETÖ'DEN YARGILANDI

Nevzat Taşdan, İstanbul Çatalca’da kaymakam olarak görev yaptığı 2014 yılında kaçak FETÖ yurdunu kapatmak isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne karşı çıkmıştı. FETÖ ile bağlantıları iddiasıyla Taşdan, hakkında, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açıldığı iddiası Cumhuriyet gazetesinin haber konusu olmuştu. Haberde ayrıca, ‘Taşdan’ın siyasiler tarafından korunduğu’ iddiası yer alıyor.