İstanbul’da Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. İkincisi düzenlenen toplantıda İstanbul’da yürütülen filyasyon çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Vali Yerlikaya açıkladı: İstanbul’da filyasyon çalışmalarında son durum ne?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya koordinasyonunda Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. İkincisi düzenlenen toplantıda İstanbul’da yürütülen filyasyon çalışmaları değerlendirildi.

AFAD (Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) Hasdal Yerleşkesi’nde ikincisi düzenlenen toplantıya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İlçe Kaymakamları, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Abdullah Emre Güner, İlçe Sağlık Müdürleri, AFAD ve Halk Sağlığı yetkilileri katıldı.

Vali Yerlikaya, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Sağlıkçılarımızın emeklerinin boşa gitmemesi, vatandaşlarımızın sabır ve anlayışlarının karşılık bulması ve toplumumuzun sağlığı için virüse karşı mücadelemizde biraz daha sıkı tedbirler almamız gerektiği için duruma göre ilave tedbirler alıyoruz. İl Hıfzıssıhha Meclisi kararıyla İlimizde Vali Yardımcımız, ilçelerimizde kaymakamlarımız başkanlığında 'Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulları' oluşturduk" ifadeleriyle İstanbul’da yürütülen çalışmaları anlattı.

vali-yerlikaya-acikladi-istanbul-da-filyasyon-calismalarinda-son-durum-ne-776178-1.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya

Yerlikaya, filyasyon ekiplerinin çalışmalarına yönelik şu bilgileri verdi:

“Filyasyon, bulaşıcı hastalık varlığında hastalığı taşıyan kişinin temas ettiği herkesin o hastalık açısından taranmasına yönelik işlemler olarak tanımlanıyor. Bu çalışmayla sonucu pozitif çıkan ancak hastanede yatmasına gerek bulunmayan vatandaşlarımızı izole ediyor, temasta bulunmuş olabileceği insanları sistem üzerinden 14 gün süreyle takip ediyoruz.

‘87 BİN EVE ULAŞILDI, 810 BİN TELEFON İLE TAKİP GERÇEKLEŞTİRİLDİ’

15 gün önce 39 ilçede, 503 olan filyasyon ekip sayımızı artırdık. Bugün 642 filyasyon ekibimiz sahada. Yaklaşık 1.900 personel ile çalışmaları yürütüyoruz. İstanbul’umuzda 39 ilçemizde İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz, Emniyetimiz, Jandarmamız, VEFA Sosyal Destek Birimlerimiz 10-30 Ağustos tarihleri arasında toplam 87 bin 452 eve birebir ulaştı; 810 bin 838 telefon ile takip gerçekleştirdi. Filyasyona uymayanlar için 416 idari işlem, 1 adli işlem uygulandı.

VEFA Sosyal Destek Birimlerimizce, Filyasyon takibindeki vatandaşlarımızın 8 bin 535 talebi/isteği yerine getirildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, 2 bin 855 aileye 1 milyon 192 bin 465 TL nakdi, 6 bin 614 adet ayni yardım yapıldı. Burada çalışmalarıyla insan ve toplum sağlığının korunması için gece gündüz demeden fedakârca görev yapan filyasyon ekiplerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.”