Validebağ Gönüllüleri'nden Validebağ Korusu'ndaki kitaplığın kaldırılmasına yönelik protesto

Validebağ Gönüllüleri, Validebağ Korusu içinde yer alan atölye binalarının geçirdiği restorasyon sonrasında Validebağ Öğretmen Evi Müdürü İsmail Kahraman tarafından kafeye dönüştürülmesi sonrasında gerçekleştirilen protestolara devam ediyor. Binanın içerisine yerleştirilen kitaplıkların yine Kahraman tarafından kaldırılmasına tepki göstermek için 1 Nisan Pazar günü saat 13.00'te Validebağ Korusu eski atölye binaları önünde bir basın açıklaması yapılacak.

Validebağ Gönüllüleri'nin ısrarlı talepleri binaların kültür-sanat amaçları doğrultusunda kullanmasına yönelik binanın bir bölümüne kitaplıklar yerleştirilmesi noktasında mutabık kalınmıştı. Şubat 2018 tarihinde Validebağ Gönüllüleri’nin çağrısıyla ve öncülüğünde mahalle sakinleri kitaplığa kitap bağışlamaya ve bu alanda kitap okumaya başladılar. Kitapların ve kitap okuyanların sayısı hızla arttı. Fakat 10 Mart Cumartesi günü, bağışlanan 300 civarında kitap, 11 Mart Pazar günü ise kitaplık rafları İsmail Kahraman tarafından kaldırıldı. Validebağ Gönüllüleri, olaya tepki göstermek için 1 Nisan Pazar günü saat 13.00'te Validebağ Korusu eski atölye binaları önünde bir basın açıklaması yapılacak.

Basın açıklaması öncesinde verilen mesajda, "Validebağ Gönüllüleri ve mahalle sakinleri olarak, kitaplarımızı ve kitap raflarını geri istemekten, o alandaki zoraki “rezervasyon” uygulamalarını yok sayarak kitap okumaktan ve Öğretmen Evi Müdürü İsmail Kahraman’a verdiği sözlerin arkasında durmasını hatırlatmaktan vazgeçmeyeceğiz" denildi.