Validebağ Korusu Millet Bahçesi’ne dönüştürülüyor

Yaren ÇOLAK

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nda yaptığı ağaç bakım ve onarımların millet bahçesi peyzaj projesi kapsamında gerçekleştirildiği iddia edildi.

Korunun millet bahçesine dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini belirten Validebağ Gönüllüleri, korunun 1. derece tarihi ve doğal sit alanı olarak koruma altında olduğunu hatırlattı.

Öte yandan projeye ilişkin hukuki sürecin devam ettiğini belirten Validebağ Gönüllüleri Derneği üyesi Arif Belgin, “Biz yaşam savunucuları olarak burada nöbetteyiz” dedi.

“Ağaç bakımını destekliyoruz ancak millet bahçesi projesini unutun” diyen Belgin, “Biz korudaki ağaçların bakım ve onarımının yapılması için senelerdir talepte bulunuyoruz. Nisan ayında koru Üsküdar Belediyesi’ne tahsis edildikten sonra birtakım çalışmalara başlandı. Ancak yapılan bakım ve onarımların 2018 yılına ait millet bahçesi projesi kapsamında yapılıyor olması bizi işkillendirdi. Burasının Üsküdar Belediyesi’ne tahsis edilmesi bölgede istediğini yapabileceği anlamına gelmiyor. Millet bahçesiyle ilgili bizim dava sürecimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.