İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu’nda Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından gerçekleştirilen etkinliğe, Validebağ Gönüllüleri tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Validebağ Korusu, toplu etkinlik yapılacak bir alan değildir. Bahçe de değildir. 1. derece doğal sit alanıdır. Bizler kurumların yasalara karşı tutumlarından şikayetçiyiz ve mücadelemiz 1. derece sit alanını korumaktır" denildi.

Validebağ Korusu'ndaki toplu etkinliğe tepki: "Burası bahçe değildir"

İstanbul Üsküdar'da bulunan Validebağ Korusu'nda belediye tarafından bir etkinlik düzenlenmesi üzerine Validebağ Gönüllüleri, tepki gösterdi.

Validebağ Gönüllüleri tarafından yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e tepki gösterilirken, "Validebağ Korusu, toplu etkinlik yapılacak bir alan değildir. Bahçe de değildir. 1. derece doğal sit alanıdır" hatırlatması yapıldı.

Açıklamada, "Bizler yurttaşlarımız için, çocuklarımız torunlarımız için Validebağ Korusu'nu korumaya çalışan Validebağ Gönüllüleri olarak bir inisiyatifiz. Yılmadan, susmadan mücadeleye, hem yasal zeminde hem sahada devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

"KORUYU DOĞAL SİT ALANINDAN ÇIKARTMAK İÇİN ELİNEDEN GELENİ YAPIYOR"

Validebağ Gönüllüleri tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Validebağ Korusu’nu doğal sit alanından çıkartmak için elinden ne gelirse yapıyor. Bir süre önce Validebağ Korusu Üsküdar Belediyesi'ne, bakım yapması koşuluyla tahsis edilmişti. Hilmi Türkmen’in bunu şahsına verildiği gibi yanlış anladığını düşünüyoruz. Çünkü tahsisin hemen arkasından birçok şenlik vb. etkinliğe imza attı. Yani tahsis bakım yapılması için verildi ancak Başkan sanki koru benim çiftliğim istediğim gibi at koştururum gibi davranmakta ve gerçekten de at koşturmakta.

Bugün de doğal sit alanında engelsiz yaşam adı altında adına festival dediği bir etkinlik düzenledi. Koru’da sahne kurarak, plastik iskemleler getirerek, yüksek volümlü müzik yayını yaparak, ikramlar yaparak, arabaları koruya sokarak doğal sit alanında yapılmaması gereken birçok şeyi yaptı. Daha önce yapılanların dışında koruya “at” getiren ilk Başkan olarak tarihe de geçti. Validebağ Korusu, toplu etkinlik yapılacak bir alan değildir. Bahçe de değildir. 1. derece doğal sit alanıdır.

MAHKEME KARARI HATIRLATILDI

Açılan dava sürecinde; ilgili sit alanının Millet Bahçesi yapılamayacağı bilirkişi raporunda tespit edilmiş ve mahkeme burada festival, şenlik, düğün, toplu piknik gibi kalabalık etkinliklerin yapılamaz diyerek yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

Hilmi Türkmen halkla, koruyu korumaya çalışanları karşı karşıya getirmek istemektedir. Biz zaten Validebağ Korusu'nu bu bölgenin yurttaşları olarak birlikte koruyoruz. Biz bu engelli veya gençlik haftası gibi toplu etkinliklerin koruya zarar verdiğini söylemeye devam edeceğiz. Hilmi Türkmen'in toplu etkinliklerle getirdiği halkla karşı karşıya getirmeye çalışsa da biz bu oyuna asla gelmeyeceğiz. Bizler kurumların yasalara karşı tutumlarından şikayetçiyiz ve mücadelemiz 1. derece sit alanını korumaktır.

Bizler, yurttaşlarımız için, çocuklarımız torunlarımız için Validebağ Korusu'nu korumaya çalışan Validebağ Gönüllüleri olarak bir inisiyatifiz. Yılmadan, susmadan mücadeleye, hem yasal zeminde hem sahada devam edeceğiz."