Mersin Valiliği, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen aylarda dolduramadığı Cumhuriyet Alanı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun miting yapmasına izin vermedi.

Valilik izin vermedi: Erdoğan'ın dolduramadığı meydanı Kılıçdaroğlu'na kapattılar

ABİDİN YAĞMUR

Mersin Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de yapacağı mitingin Cumhuriyet Alanı’nda yapılmasına izin vermedi. Kılıçdaroğlu’na kapatılan Cumhuriyet Meydanı, geçtiğimiz aylarda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine açılmıştı. Erdoğan, meydanı dolduramamıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sürecini Mersin’de 4 Aralık’ta yapacağı mitingle başlatacağını duyurdu. CHP Mersin İl Başkanlığı Kılıçdaroğlu’nun mitingi için kent merkezinde bulunan Cumhuriyet Alanının tahsis edilmesini Mersin Valiliği'nden talep etti. CHP’nin bu talebine yanıt vermeyen valilik, CHP il başkanının ısrarlı soruları üzerine yanıt verdi ve alanın CHP mitingine açılmayacağını bildirdi.

CHP Mersin İl Başkanlığının çağrısı üzerine çok sayıda partili Cumhuriyet Alanı’nda bir araya gelerek valiliğin kararını protesto etti.

Burada bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Adil Aktay, “Ülke ekonomisi tam bir kaos içinde. Paramızın değeri her gün düşüyor, yoksulluk artıyor, işsizlik büyüyor, üretim ve yatırım yapmak imkansız hale geliyor. Geçinemeyen, insanca koşullarda yaşayamayan milyonların bu gidişe tahammülleri kalmadı. Ekonomiyi batıranlardan çare gelmeyeceğini artık herkes görüyor. Vatandaşımız bir an önce sandığa gidip bu gidişi durdurmak, biraz rahat nefes alabilmek istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi, vatandaşın bu çağrısına kulak veriyor. Ekonomiden canı yananlarla meydanlarda buluşuyor. İlk buluşma 4 Aralık Cumartesi günü. Gelin, gözleri kendi servetlerinden ve iktidarlarından başka hiçbir şeyi görmeyenlerin gözlerini açalım. Gelin, milletin iradesinden kaçanlara, milletin sesini duyuralım. Vatandaşlarımıza çağrımız budur” dedi.

"TALEBİMİZİN YOK SAYILMASI MANİDAR"

Bir çağrılarının da Mersin Valiliği’ne olduğunu ifade eden Aktay şunları söyledi:

“Mitingimizi Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı olarak gerekli girişimleri usulüne uygun olarak yaptık. Geçen sürede tarafımıza hiçbir cevap verilmemesi üzerine bir kez daha hatırlatmada bulunduk ancak yine cevap alamadık. Valiliğin sessizliğe gömülmesi, Cumhuriyet Meydanı'nda miting talebimizi bu saate kadar yok sayması manidardır. Miting başvurumuzla ilgili olarak bir yerden talimat beklenir gibi bir görüntü verilmektedir. Bu yakışıksız görüntüye bir an önce son verilmesini ve daha önce de mitinglere sahne olmuş Cumhuriyet Meydanı’nın milletin sesine, milletin iradesine açılmasını bekliyoruz. Cumhuriyet Meydanı'nı, Cumhuriyet'in ve halkın partisine kapatmak gibi bir hadsizliğe tevessül edilmeyeceğini umuyoruz.”

Aktay açıklamasının ardından, Cumhuriyet Alanının CHP mitingine tahsis edilmeyeceğinin, mitingin eski Tevfik Sırrı Gür Stadının yanında yapılacağının kendilerine sözlü olarak iletildiğini de kaydetti. CHP’liler, valiliğin bu kararını Cumhuriyet Alanında şarkılar söyleyerek protesto etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kapatılan Cumhuriyet Meydanı, Erdoğan’ın son Mersin mitingine ev sahipliği yapmıştı. Eylül ayındaki mitingde AKP örgütleri alanı dolduramamış, alanın boş kaldığını gösteren fotoğraflar sosyal medyada dolaşmıştı.