İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinin Basmane'de ve Gündoğdu meydanında yapacakları 1 Mayıs kutlamasına ilişkin İzmir Valiliği'ne sunduğu izin talebi reddedildi

Valilik, İzmir'de 1 Mayıs'a izin vermedi


BİRGÜN İZMİR

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs kutlaması kapsamında 30 Nisan Perşembe günü Basmane’de ve 1 Mayıs günü de Gündoğdu Meydanı’nda 1 Mayıs kutlaması yapmak için İzmir Valiliği'ne başvuruda bulundu. DİSK Ege Bölge Temsilciliğinin imzasıyla yapılan izin talebi, sokağa çıkma kısıtlaması gerekçe gösterilerek İzmir Valiliği tarafından reddedildi.

Valilikten verilen cevapta, "30 Büyükşehir ve Zonguldak ilinde 30 Nisan 2020 tarihi saat 24.00 ile 3 Mayıs 2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması başta olmak üzere sosyal izolasyonu sağlamaya yönelik tedbir kararı alınmıştır. Bu kapsamda bu yılki Emek ve Dayanışma günü etkinliklerinin koronavirüs pandemisinin halk sağlığına tehditleri gözetildiğinden ilimizde 1 Mayıs Cuma günü sokağa çıkma kısıtlaması olması nedeniyle uygun bulunmamıştır” denildi. Öte yandan 30 Nisan Perşembe günü Basmane'de tarihi çınar ağacı önünde yapılacak kutlama için de 5 kişilik katılım şartı konuldu.