AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkadaşı Hasan Gürsoy, İstanbul Valiliği’nden bir ihale daha aldı. Gürsoy’un 8 yılda kamu kurumlarından aldığı ihalelerin toplam bedeli yarım milyar liraya ulaştı.

Valilik’ten Erdoğan’ın arkadaşına bir ihale daha

HABER MERKEZİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı olarak da bilinen Hasan Gürsoy’un şirketi, İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’ndan 225,5 milyon TL’lik restorasyon ihalesi aldı. Gürsoy Grup firmasının son bir buçuk yılda Koordinasyon Başkanlığından aldığı 3 ihalenin toplamı da 263 milyon TL’yi aştı.

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın 2 Eylül 2022 tarihinde ihale ettiği, Kasımpaşa Deniz Hastanesi’ne ait, “Kuzey Deniz Saha Komutanlığı D Blok, B Blok Binalarının Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi İşi”nin sonucu belli oldu. İhaleyi 225 milyon 499 bin 932 TL’ye Gürsoy Grup Restorasyon San. ve Tic. A.Ş. aldı. Söz konusu ihale kapsamındaki işler, şartnameye göre 7 Haziran 2024 tarihine kadara tamamlanacak.

Erdoğan ve Hasan GürsoyErdoğan ve Hasan Gürsoy

Koordinasyon Başkanlığı’nın geçen yıl ekim ayında yaptığı aynı yerdeki D ve H Blokların restorasyonu ihalesini de Gürsoy Grup, 32 milyon 857 bin 145 TL’ye almıştı. Şartnameye göre bu restorasyon 9 Kasım 2022’de tamamlanmış olması gerekiyor.

8 YILDA YARIM MİLYARLIK İHALE

Gürsoy Grubu’na ait firmaların, son 8 yılda kamu kurumlarından aldığı 18 ihalenin toplam bedeli 476 milyon 471 bin 397 TL’ye ulaştı.

Gürsoy’un en son aldığı restorasyon ihalelerinden biri Sultanahmet Meydanı’nın güney ucunda bulunan ve Marmara Üniversitesi Rektörlük binası olarak kullanılan 138 yıllık tarihi yapı idi. Hasan Gürsoy’a ait söz konusu firmanın son yıllarda aldığı büyük tarihi yapıların restorasyon ihalelerinin bazıları şöyle:

Süleymaniye Cami, Topkapı Sarayı, Huber Köşkü, Ahlat Köşkü, Davutpaşa Medresesi, Arkeoloji Müzesi, Okçular Tekkesi, Galatasaray Üniversitesi, Hasan Paşa Gazhanesi, Hadımköy Askeri Hastanesi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 2016 yılında, Hasan Gürsoy’un oğlu Fatih Gürsoy’un nikah törenine eşi Emine Erdoğan, AKP milletvekilleri İsmail Kahraman ve Yalçın Akdoğan ile birlikte katılmıştı.

valilik-ten-erdogan-in-arkadasina-bir-ihale-daha-1077400-1.

HASTANENİN TARİHÇESİ

Emekli Tabip Tuğamiral Dr. Vehbi Alpman’ın 2005’de yayımladığı Kasımpaşa Deniz Hastanesi ile ilgili yazısında, tarihi yapının padişah 2. Mahmut’un talimatıyla yaptırıldı ve 1838 yılında tamamlandı. Eski adının “Bahriye Merkez Hastanesi” olduğunu belirten emekli Tuğamiral Alpman, “Kasımpaşa Deniz Hastanesi tarihe mal olmuş eski ve değerli bir kurumdur” demişti.

4 Eylül 2005 tarihinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinden TSK Sağlık Hizmetleri Komutanlığına devredilen Hastane, 8 Eylül 2008’de ise İstanbul Sağlık Hizmetleri Bölge Komutanlığına bağlandı. 2016’da yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile de Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Hastane halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kasımpaşa binası adıyla hizmet veriyor.