AFAD, Van'ın Özalp ilçesinde 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi. Yapılan açıklamalarda alp, Saray ve Gürpınar'daki 15 mahallede orta ve ağır hasarlı evler olduğu, 5 yurttaşın ise hafif şekilde yaralandığı kaydedildi

Van'da 5,4 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van'ın Özalp ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, depremin saat 13.03'te gerçekleştiği kaydedildi. erinliği 6,96 kilometre olan deprem, çevre illerde de hissedildi. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, depremin ardından, "Özalp, Saray ve Gürpınar'daki 15 mahallede orta ve ağır hasarlı evler var. 5 vatandaşımız hafif yaralı" dedi.

VAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Yaşanan depremin ardından Van Valisi Mehmet Emin Bilmez açıklama yaptı. Ekiplerin araştırmasının devam ettiğini ifade eden Bilmez, "Şu an için depremin merkez üssü Özalp ilçesinden bildirilen bir hasar yok. Ekiplerin araştırması sürüyor" şeklinde konuştu.

Vali Bilmez, yaptığı ikinci açıklamada ise, "Özalp merkez ve köylerinde yaptığımız taramalarda bir köyümüzde bir evin kısmen yıkıldığını, bunun dışında herhangi bir can ve kal kaybı olmadığını ama hasar gören evlerin bazı köyler olduğunun ilk bilgilerini aldık" ifadelerini kullandı. Vali Bilmez, yaptığı son açıklama ise, "Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, depremin ardından, "Özalp, Saray ve Gürpınar'daki 15 mahallede orta ve ağır hasarlı evler var. 5 vatandaşımız hafif yaralı" ifadelerini kullandı.

van-da-5-4-buyuklugunde-deprem-748672-1.

'BİR EVDE KISMİ YIKIK İHBARI VAR'

Depreme ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, şu an için köylerde sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı olduğunu bildirdi.

Soylu, "Van’da 13.03’de meydana gelen 5.4 büyüklüğünde depremde Özalp merkezde yapılan ilk taramalarda hasar gözükmüyor Köyler de taranıyor. Şu ana kadar köylerden sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı var Gelişmeler Van Valiliği ve AFAD Başkanlığımızca kamuoyuna bildirilecektir. Geçmiş olsun" diye konuştu.

Depremin ardından bölgeden gelen ilk fotoğraflar şöyle:

van-da-5-4-buyuklugunde-deprem-748677-1.

van-da-5-4-buyuklugunde-deprem-748679-1.

van-da-5-4-buyuklugunde-deprem-748678-1.