Van'da askeri devriye aracına sınır ötesinden ateş açıldı: 1 asker yaşamını yitirdi, 2 asker yaralandı

Van'ın Çaldıran ilçesinde faalyiet yürüten devriye aracına İran sınırından açılan ateş sonucu bir askerin öldüğü ve yaralı askerlerin de tedavi altına alındığı öğrenildi.

Van'ı Çaldıran ilçesi Uzunyol Hudut Karakolundan Soğuksu Hudut Karakol istikametinde devriye faaliyeti yürüten askeri araca İran sınırından ateş açıldı.

Açılan ateşe karşılık verilmesi neticesinde çıkan çatışmada Bitlis'in Ahlat ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Eren Öztürk hayatını kaybetti, yaralılar helikopter ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne kaldırılarak tedavi altına alındılar.

Van Valiliği, saldırıyla ilgil açıklama yaparak, şu bilgileri verdi:

"Çaldıran İlçesi Uzunyol Hudut karakolu ile Soğuksu karakolu bölgesinde devriye faaliyeti yapan askerlerimize saat 22.00- 22.15 sularında İran toprakları tarafından ateş açılmıştır. Açılan ateşe kuvvetlerimizce anında karşılık verilmesi neticesinde çıkan çatışmada ilk ateşte 1 askerimiz şehit olmuş, 2 askerimiz de yaralanmıştır. Yaralılar helikopter ile Van Yüzüncü Yıl Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Yaralıların durumu iyidir."