Liverpool’un Şampiyonlar Ligi zaferinde başrol oynayan Van Dijk, bu sezon Premier Lig’de şampiyonluğa ulaşmak istediklerini dile getirerek, “Aynı konsantrasyonla tüm sezon mücadele edeceğiz ve umuyorum ki sezon sonunda şampiyonluğa ulaşan biz olacağız” diyor.

Van Dijk, BirGün'e konuştu:Tek hedefimiz şampiyonluk

ZİYA ADNAN

Basamakları birer çıkarak bölgesinde dünyanın en iyilerinden biri haline gelen hatta Ballon d'Or’un en önemli adaylarından biri olan Virgil van Dijk tam bir başarı hikâyesine sahip. Hollandalı bir baba, Surinamlı bir annenin çocuğu olarak 8 Temmuz 1991 tarihinde dünyaya gelen Van Dijk, futbola 2006 yılında Willem II’nin altyapısında başladı. Burada gösterdiği performansla dikkati çeken başarılı stoper, 250 bin avro bonservis ücretiyle Groningen’e transfer oldu. Kısa süre içinde burada da kendini ispatlamayı başaran Van Dijk, 2013’te daha büyük bir arenaya adımını atıyordu. 3 milyon avro bonservis bedeliyle İskoçya’nın en büyüklerinden Celtic’e transfer olan Hollandalı oyuncu artık çok daha göz önündeydi.

CELTIC’TEN SOUTHAMPTON’A

Celtic macerası 3 sezon süren Van Dijk, 2016’da Avrupa’nın en iyisi olan Premier Lig’e Southampton ile adımını attı. Yıldız oyuncunun bonservisine 15 milyon avro ödeyen Southampton işin sonunda hiç zararlı çıkmadı. 2017-2018 sezonunun devre arasında Liverpool’a tamı tamına 84,5 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olan Van Dijk takımın çehresini tamamen değiştirdi.

Jürgen Klopp yönetiminde çok iyi bir futbol oynayan ancak savunmadaki problemlerini bir türlü çözemeyen Kırmızılar, başarılı stoperin kulüpten içeri adımını atmasıyla beraber ligin en iyi savunma takımlarından birine dönüştü. İlk sezonunda Şampiyonlar Ligi finali oynayan ancak Real Madrid’e takılan Van Dijk, ikinci sezonunda ise Kırmızılar Avrupa’nın en büyük kupasını müzesine götürürken başrolde olan oyuncuydu. 60 maçlık sezonda bir kere dahi çalım yememişti ve futbolseverlerin birçoğunca dünyanın en iyi stoperi olarak görülüyordu. Basamakları birer birer çıkarak zirveye ulaşan ve Ballon d'Or’un en büyük adaylarından olan Van Dijk, Manchester City’e kaybettikleri Community Shield maçı sonrası sorularımızı yanıtladı.

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK’

Maç hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan tecrübeli oyuncu, “İki iyi takım mücadele etti. Oldukça iyi bir karşılaşmaydı, penaltılar ise ilginç anlara sahne oldu. Bu karşılaşma lig öncesi sıradan bir maçmış gibi görülüyor ancak böyle düşünenler bence yanılıyor. Sonuçta işin ucunda bir kupa var ve kupayı kazanmak için elimizden geleni yaptık. Ancak maalesef penaltılarda City iyi olan taraftı” ifadelerini kullandı.

İlk devrede sergiledikleri futbolun sınıfta kaldığını dile getiren Van Dijk, “İlk yarıda bir hayli kötüydük. Kendi standartlarımızın altında kaldık. İkinci yarı ise topu daha iyi kullanan fırsatlar yaratan taraf bizdik. Bence ikinci yarıdaki performansımızla kazanmayı hak eden taraf bizdik” diye konuştu.

‘MAÇ MAÇ DÜŞÜNÜYORUZ’

Son olarak cuma günü başlayacak olan Premier Lig’deki hedeflerinden bahseden Hollandalı stoper sözlerini şu şekilde noktaladı: “Geçen sezon büyük bir yarış oldu. Bu sezon da muhtemelen City ile büyük bir rekabetin içinde olacağız. Ancak biz maç maç düşünüp sezon şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz. Cuma günü oynayacağımız Norwich maçından başlayarak aynı konsantrasyonla tüm sezon mücadele edeceğiz ve umuyorum ki sezon sonunda şampiyonluğa ulaşan biz olacağız.”