Van'da 27 Haziran'da göle açılan teknenin batması sonucu kaybolan kişilerden 6'sının daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 19'a yükseldi

Van Gölü'nde 6 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Van'da 27 Haziran'da göle açılan teknenin batması sonucu kaybolan kişilerden 3'ünün cansız bedenine sabah saatlerinde ulaşılırken, öğleden sonra 3 kişinin daha daha cansız bedeni bulundu.

Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi'nden açılan ve bir daha haber alınamayan tekne ile içindeki kişilerin cansız bedenlerin çıkarılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

AA'nın aktardığına göre, Çarpanak Adası açıklarında Jandarma, Su Altı Arama Kurtarma (SAK), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Emniyet Müdürlüğü, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri, 4 sonar ve 4 ROW cihazıyla batan teknenin bulunduğu bölgede, çalışmalarını sürdürüyor.

Van Gölü'nün yüzeyinde ve kıyılarda yürütülen çalışmalarda yabancı uyruklu oldukları değerlendirilen 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu.

Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 19'ya yükseldi.

NE OLMUŞTU?

Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi'nde 27 Haziran'da tekneleriyle Van Gölü'ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş'tan uzun süre haber alınamaması üzerine mahalle muhtarı güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunmuştu.

Bunun üzerine gece görüşlü termal kameralı helikopter, İHA ve botlarla göl ile çevresinde yürütülen arama çalışmalarında tekne Çarpanak Adası açıklarında 106,5 metre derinlikte bulunmuş ve 5 kişi tutuklanmıştı.