Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Boğaziçi eylemlerine ilişkin konuşmasında, “Cumhuriyet tarihinin en öğrenci dostu hükümetleri, AK Parti hükümetleridir” dedi. Varank, öğrencilere yönelik polis şiddetinden ise hiç söz etmedi.

Varank: Cumhuriyet tarihinin en öğrenci dostu hükümetleri, AK Parti hükümetleridir

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) 2020 Yılı Sektör Raporu Lansman Toplantısı'nda video konferans yöntemiyle yaptığı konuşmada, Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasının ardından başlayan eylemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Bu işi rektör ataması tartışmasından çıkarıp ideolojik kavgaya dönüştürmek isteyenlerin olduğunu’ söyleyen Varank, “Toplumsal olayların fitilinin ateşlenmesini, provokasyonlara kapı aralanmasını avucunu kaşıyarak bekleyenler var. Boğaziçi'nden yeni bir Gezi çıkarmak isteyenlerin tuzağına gençlerimizi düşürmeyiz” ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin ‘ideolojik kavgaların arenası değil bilimin ve araştırmanın merkezleri’ olduğunu dile getiren Varank, Cumhuriyet tarihinin ‘en öğrenci dostu’ yönetiminin AKP hükümetleri olduğunu iddia etti. Boğaziçi direnişi kapsamında düzenlenen eylemlerde, gençlere yönelik polis şiddetini görmezden gelen Varank, şunları söyledi:

‘ÇOK BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK’

“Biz üniversitelerin bu yapısını tahkim etmek için son 19 yılda çok büyük yatırımlar yaptık. Cumhuriyet tarihinin en öğrenci dostu hükümetleri, AK Parti hükümetleridir. Üniversite yatırımlarından modern yurtlara, kredi ve burslara kadar çok güçlü adımlar attık, atıyoruz. Gençlerimizi, kendi siyasi emellerine dolgu malzemesi olarak görenler, bu ülkeye en büyük kötülüğü yapar. Biz buna müsaade edemeyiz. Öğrencileriyle, akademisyenleriyle, yayınlarıyla, araştırma projeleriyle üniversitelerimizi dünyanın en iyileri arasına sokmak için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.”