Varank: Türkiye her alanda gaza basmış durumda

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Elmadağ Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB), Altyapı İnşaatı Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada Tayip Erdoğan’ın liderliğinde savunma sanayisinden otomotive, tekstilden gıdaya, elektronikten mobilyaya her alanda gaza basmış durumda olduğunu ileri sürdü.

Varank, ABD bankası JP Morgan’ın iki gün önce yayımladığı bir rapora işaret ederek, "Felaket tellallarına inat Türkiye’nin beklenenden çok hızlı bir şekilde toparlanıp başarı performansı göstereceğini öngörüyor. Uluslararası kuruluşların bir bir teyit ettiği bu gelişmelere karşı ne hikmetse muhalefet lal olmuş durumda. Birilerinin kara propagandası, ekonomimizin gelişmesini ve büyümesini engelleyemeyecek. Pandeminin etkilerinin bertaraf edilmesiyle beraber, ülkemiz hedeflerine daha hızlı, kararlı bir şekilde ilerleyecek." dedi.

Varank, salgın döneminde insanların açık havada daha fazla vakit geçirmeyi istediğini belirterek, şunları söyledi:

"Maalesef bunu fırsata çevirmek isteyenleri de görebiliyoruz. Dün Kızılcahamam’da bazı vatandaşlarımız bana şikayette bulundu: ‘Burada Soğuksu Milli Parkı’nın işletmecisi Ankara Büyükşehir Belediyesi. Daha önce burası bedavaydı, şimdi ancak ücretli girebiliyoruz.’ Bu fırsatçılığı yapmamak lazım. İnsanlarımızın açık havaya ihtiyacı olduğu bir dönemde milli parkı ücretsizken ücretli hale getirmek doğru bir uygulama değil. İnşallah bu yanlıştan da dönerler. Bu hususu Ankaralıların takdirine bırakıyorum."