Perşembe gecesi Savunma Bakanlığı yetkilileri askeri polislerin eşliğinde kapıları zorla açarak Varşova’daki NATO İstihbarat Merkezi'ni bastı ve tüm evraklara el koydu.

Varşova'da askeri polis NATO merkezini bastı

Dün gece Varşova ilginç bir olaya sahne oldu. Askeri polis NATO İstihbarat Merkezi'ni bastı. Varşova’da bulunan bu merkez Polonya ve Slovakya İstihbarat kurumlarının ortak faaliyetiyle çalışıyor ve NATO İstihbarat Bölge Bürosu olarak işlev görüyordu.

Basına yansıyan haberlere göre bu gelişme yeni Polonya hükümetinin önemli kurumların başına kendi adamlarını getirme operasyonlarının bir parçası. Hukuk ve Adalet partisi (PİS) bir süredir kilit konumlardaki devlet kurumlarına yeni atamalar yapıyor.

CNN Türk'ten Tarık Demirkan'ın haberine göre, Polonya Savunma Bakanlığı yetkilileri bu işlemin sıradan bir görev değişikliği ve atama olarak değerlendirilmesi gerektiğini öne sürüyorlar. Ancak atamanın neden gece saat iki buçukta yapıldığı ve binaya neden kapıların kırılarak ve zorla açılarak girildiği ise aydınlığa kavuşmadı.

Geçtiğimiz Eylül ayında kurulan ve NATO kapsamında faaliyet gösteren Varşova İstihbarat Bürosuda yetkililerin hangi evrakların peşinde olduğu da anlaşılamadı.

Konuyla ilgili olarak NATO da bir açıklama yapmadı.