Ukrayna'daki Odessa ve Polonya'daki Varşova belediyelerinden gelen yardım taleplerini görüşen İBB Meclisi, söz konusu talepleri kabul etti. İBB, Odessa Belediyesi'ne temel tıbbi malzeme/ilaç, insani yardım malzemeleri, Varşova Belediyesi'ne ise portatif hafif yataklar, tek kullanımlık astar ve nevresim, battaniye, hijyen ürünleri gönderecek.

Varşova ve Odessa acil yardım talep etti: İBB savaş bölgesine yardım gönderecek

Ukrayna''daki Odessa ve Polonya'daki Varşova Belediyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) insani yardım talebinde bulundu. Odessa Belediyesi temel tıbbi malzeme ve insani yardım malzemeleri isterken, Varşova Belediyesi de portatif hafif yatak ve battaniye talep etti. Teklifler oybirliği ile kabul edildi.

İBB Meclisi, Odessa ve Varşova belediyelerinden gelen yardım talepleriyle ilgili teklifi görüştü. İBB Levazım ve Ayniyat Şube Müdürlüğü tarafından, “Başkanlık Oluru” alınarak hazırlanan teklifte özetle şöyle denildi:

"Odessa Belediyesi tarafından, belediyemizden insani yardım sağlanmasının talep edildiği ve söz konusu yardım talepleri ile ilgili ihtiyaçların listesi yer almaktadır. Uygun görüldüğü takdirde, Odessa Belediyesi’nin Belediyemiz ile kardeş şehir ilişkisi kapsamında bahse konu insani yardım taleplerinin Belediyemiz imkanları doğrultusunda ve idarenin karar vereceği ölçüde karşılanması için yazımızın Belediye Meclisine havale olunmasını arz ederim."

Söz konusu teklif Komisyon!a havale edildikten sonra, dün de (16 Mart) Varşova Belediyesi’nden “Acele” kodu ile yardım talebi geldi. Odessa ve Varşova belediyelerinden gelen yardım teklifleri birleştirilerek İBB Meclis onayına sunuldu. Söz konusu talepleroybirliği ile kabul edildi.

VARŞOVA’NIN 'ACİL' TALEBİ

Varşova Belediyesi Uluslararası İşbirliği Dairesi Müdür Yardımcısı Karolina Medyk imzası ile “Acil” kodu ile gelen, “Acil durum: İstanbul’dan dayanışma talebi” konulu yazıda şöyle denildi:

"Değerli meslektaşlarımız. Ukrayna’daki savaş sebebiyle Polonya’daki ve özellikle Varşova’daki mevcut mülteci durumunun muhtemelen farkındasınızdır. Her gün binlerce yeni mülteci taşıyan trenler şehrimize gelmektedir. An itibariyle bilgi merkezleri ve konaklama kuruyor: dil desteği, hukuki, psikolojik ve tıbbi destek hazırlıyoruz. Ancak şu anki en büyük sorunumuz, geçici barınma yerlerimiz için ihtiyacımız olan portatif hafif yataklar, tek kullanımlık astar ve nevresimler ile battaniye ve hijyen ürünlerinin olmamasıdır. Partner şehirlerimizle işbirliğimize ilişkin, yukarıda bahsettiğim ürünleri göndermeniz konusunda bize destek olmanızın mümkün olup olmadığını öğrenmek üzere Varşova Belediye Başkanı Sn. Trzaskowski’nin kişisel talebini sizlere iletmek isterim. Tüm bu malzemeler tükendiğinden, bunları Polonya’da temin etmek an itibariyle mümkün değildir. Cevabınızı sabırsızlıkla bekler saygılarımızı sunarız."

İSTENEN YARDIMLAR

►Odessa Belediyesi: Temel tıbbi malzeme/ilaç, İnsani yardım malzemeleri.

►Varşova Belediyesi: Portatif hafif yataklar, tek kullanımlık astar ve nevresim, battaniye, hijyen ürünleri.