Varto’nun Onpınar köyünden yıllar önce göç eden yurttaşlar, dayanışma örneği göstererek köylerinde EBA üzerinden derslerine giremeyen öğrencilere tablet dağıttı.

Varto Onpınar’da yurttaş dayanışması: EBA’ya erişemeyen öğrencilere tablet dağıttılar

BERKAY SAĞOL

Muş’un Varto ilçesine bağlı Onpınar köyünde yaşayan, Varto'da ve başka şehirlerde eğitim gören öğrenciler, pandemi sebebiyle okullarından köylerine gönderildi. Köylerinde öğretmen olmayan öğrenciler, kısıtlı imkânlardan dolayı Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) bağlanamayıp, derslerine giremiyordu.

Daha önceden köyden farklı illere ve yurtdışına göç eden kişiler, sosyal medya üzerinden bir araya gelerek köydeki öğrencilerin ihtiyaçlarını tespit etti. Öğrencilerin telefondan derslere giremediğini ve eğitimlerinin aksadığını gören yurttaşlar, sosyal medya üzerinden dayanışma kampanyası düzenleyerek köydeki öğrencilere 21 tane tablet dağıttı. Öğrencilerin verilen tabletlerle EBA üzerinden derslerine girdikleri öğrenildi.

“KISITLI İMKÂNLARI ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ”

Onpınar Köyü’ndeki öğrencilere destek olmak için dayanışmayı başlatan ve yaklaşık 30 yıl önce köyden göç edip İzmir'de yerleşen Ali Cenap Fırat, “Yıllar önce büyük şehirlere ve Avrupa'ya köyümüzden çok sayada göç eden vatandaşlar, şimdiye kadar bir araya gelmemişti. Köyümüzdeki çocukların yardıma ihtiyacını olduğunu tespit ederek, köylüler olarak bu kez sosyal medya üzerinden buluştuk" dedi.

Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha sonrada köyümüzde eğitim gören eğitim gören başarılı öğrencilerin uzaktan eğitim ile teknolojiden mahrum kalmamaları için sosyal medya üzerinde tablet kampanyası başlattık. Temin ettiğimiz 21 tableti köy çocuklarına ulaştırdık. Bu kişilerle beraber köydeki öğrencilerin tüm kısıtlı imkânlarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bu bağın bununla bitmesini istemiyoruz. Önümüzdeki dönemlerde bağımızın daha güçlü olması için buradaki kısıtlı yaşam imkânlarını daha iyiye çevirmek için elimizden gelen yardımı ve dayanışmayı köyümüze göstereceğiz. İlerleyen dönemde de çocuklarımızın eğitimi için ihtiyaçları olan çeşitli kaynak kitapları temin ederek, kendilerine ulaştıracağız.”