Bursaspor, Mesut Bakkal yönetiminde çıktığı ilk maçta Trabzonspor’a mağlup olarak ateş hattındaki takımlara umut saçmaya devam etti. Son 14 maçının sadece 1 tanesinİ kazanabilen Bursa için artık oynanan oyunun olumlu sinyaller vermesinin bir ehemmiyeti kalmadı. Son 4 deplasman karşılaşmasında yenilmeyen Trabzonspor, bu maçlarda 10 puan toplayarak deplasman karnesini düzeltti. Lig beşincisiyle arasını iyice açan Trabzonspor […]

Bursaspor, Mesut Bakkal yönetiminde çıktığı ilk maçta Trabzonspor’a mağlup olarak ateş hattındaki takımlara umut saçmaya devam etti. Son 14 maçının sadece 1 tanesinİ kazanabilen Bursa için artık oynanan oyunun olumlu sinyaller vermesinin bir ehemmiyeti kalmadı. Son 4 deplasman karşılaşmasında yenilmeyen Trabzonspor, bu maçlarda 10 puan toplayarak deplasman karnesini düzeltti. Lig beşincisiyle arasını iyice açan Trabzonspor için hedef artık UEFA Avrupa Ligi’ne doğrudan katılma hakkını kazanabilmek.

Rizespor’un geçtiğimiz haftaki ağır yenilginin etkisini atamayacağını düşünenler yanıldı. Doğu Karadeniz temsilcisi Göztepe karşısında hata yapmayarak ilk 5 iddiasını sürdürdü. Göztepe inşaatı tamamlanmak üzere olan yeni stadyumunda Avrupa Kupası maçları oynamayı hayal ederken, SüperLig maçları oynaması bile tehlikeye girdi.

Evinde Sivasspor ile 1-1 berabere kalan Konyaspor’un galibiyet özlemi 9 maça çıktı. Bu kötü performansa rağmen lig 5.liğinin sadece 2 puan gerisindeler. SüperLig’de Konya deplasmanından puan almak kolay iş değil, üstelik Sivasspor galibiyete daha yakın olan taraftı.

Beşiktaş-Başakşehir eşleşmesi, lig lideri ile üçüncüsü arasında geçen bir top oyunu olmadı sadece. Ceberrut eski ile güler yüzlü yeni arasında umuda açılan pencereydi. Beşiktaş, ligde 13 maçtır yenilmeyen Başakşehir’e 2019’un ilk mağlubiyetini Dolmabahçe’de yaşattı. Şenol Güneş’in sezon sonu takımdan ayrılacağı kesinleştiğinden beri Beşiktaş’ın oynadığı oyun kalitesinde belirgin bir artış var. Beşiktaşlı oyuncular yaptıkları gereksiz puan kayıplarına şimdiden pişman olmuş olmalılar. Başakşehir haftayı puansız kapatsa da hâlâ şampiyonluğun en güçlü adayı…

Zaten dar bir oyuncu rotasyonuna sahip olan Kayserispor, hem sağ hem de sol bekinden yoksun çıktığı karşılaşmada alışılagelmiş performansının gerisinde kaldı ve 2019’un ilk mağlubiyetini yaşadı. Sezon başlamadan düştü gözüyle bakılan Ankaragücü, önce İsmail Kartal yönetiminde mucizeler yaratmıştı. Kartal’ın ayrılmasının ardından Ankaragücü’ne ligin ikinci yarısı başladığında düştü gözüyle bakılıyordu. Ancak sahneye bu sefer de Mustafa Kaplan çıktı. Kaplan ikinci bir mucizeye imza atıyor. 

Antalyaspor evinde Kasımpaşa’yı mağlup ederek ilk 5 için yeniden umutlandı. Chico’nın 44. dakikada kırmızı kart görmesi sebebiyle tüm ikinci yarıyı 10 kişi oynayan Akdeniz temsilcisi, Boffin’in ekstra katkısıyla üç puana uzandı. Kasımpaşa’nın dört haftalık yenilmezlik serisi Antalya’da son buldu.

SüperLig’in iki 37 puanlı takımı Yeni Malatyaspor ile Alanyaspor yenişemeyince her iki takım da puanını 38’e çıkarttı. Maçın ilk yarısında etkili oynayan ev sahibi takımın yakaladığı fırsatları cömertçe harcaması iki puana mal oldu. 10 kişi kaldıktan sonra savunmada hata yapmayan Alanyaspor, maçın son bölümünde Efecan’la yakaladığı net fırsatı değerlendirebilse hem hanesine üç puan yazacak hem de rakibiyle ikili averajını eşitleyecekti.

Haftanın en yüksek itibarlı eşleşmesinde Fenerbahçe ve Galatasaray Kadıköy’de kozlarını paylaştılar. Bu iki takımın eşleşmeleri atmosfer olarak “Dünya Derbisi” sıfatını hak ediyor olabilir. Ancak oynanan futbolun vasatı geçtiğine son yıllarda tanıklık edemiyoruz. Ali Palabıyık’ın hakemlik performansını eleştiren Fatih Terim’in derbideki teknik direktörlük performansının da sorgulanması gerekmez mi? Galatasaray şampiyon olamazsa müsebbibi birkaç yanlış karar veren Ali Palabıyık mı, takımı yarım sezon forvetsiz oynatan Mustafa Cengiz midir? Fenerbahçelileri, Kadıköy’de Galatasaray ile 1-1 berabere kalınca kutlama yapar hale getirenlerin de şapkalarını önüne koyup hatalarından ders almaları gerekiyor. Türk futbolunda hatayı başkalarına yükleme dönemi artık bitti.

Ligin kapanışını ateş hattının dibindeki iki takım yaptı. Hamza Hamzaoğlu, BB Erzurumspor’un başında ilk galibiyetini SüperLig’e çıkarttığı Akhisar karşısında aldı ve eski takımını ligin dibine itti. Maçın son 20 dakikasına kadar her şey Akhisar’ın istediği gibi gidiyordu. Kuzey Ege temsilcisinin kullandığı köşe vuruşu dönüşünde kalesinde beraberlik golünü görmesi talihsizlik olduğu kadar beceriksizlik… Beraberlik sayısından sonra taraftarının da desteğini arkasına alan Erzurumspor’un galibiyete ulaşması zor olmadı.