Vatan Partisi MKK Üyesi Kamil Dede, yaptığı basın açıklamasıyla partiden istifa ettiğini duyurdu. Partinin lider kadrolarına karşı itibarsızlaştırma kampanyası yürütülmesinin ‘başka bir hedefi’ olduğunu ifade eden Dede, Perinçek’i kast ederek, “Genel Başkan kendinden sonrası için bir ‘yol temizliği’ mi yapıyor?” dedi.

Vatan Partisi'nde bir üst düzey istifa daha: “Genel Başkan yol temizliği mi yapıyor?”

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu (MKK) Üyesi Kamil Dede, Mehmet Bedri Gültekin’in ihraç süreci ve ardından kendine yapılan suçlamalara tepki göstererek partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifa açıklamasında Doğu Perinçek’i kast ederek “Genel Başkan her türlü hakareti, kendisine hiç yakışmayan belden aşağı vuruşları fütursuzca yapmakta bir beis görmedi” diyen Dede, Mehmet Bedri Gültekin’i savunduğu için “Bedri tayfası” suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını, bu tavrın değişmesini beklediğini ancak hiçbir şeyin değişmediğini belirtti.

Dede, “İnsanları düşmanlaştırmak sanki vazgeçilmez karakterimiz oldu, dün omuz omuza olduğumuz arkadaşlarımızı düşman saymaktan sanki keyif alıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

‘İTİBARSIZLAŞTIRMA KAMPANYASININ HEDEFİ OLDUĞU AÇIK’

Perinçek’in kendisinden sonraki süreç için bir ‘yol temizliği’ yaptığını ima eden Dede, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Mehmet Bedri Gültekin, 40 yılı aşkın süre Partinin en üst organında görev yaptı. Parti tarihinde en uzun süre Genel Sekreterlik yapan kişi. Silivri sürecinin başından tutuklanana kadar üç buçuk yıl Genel Başkan Vekilliği yaptı. Bütün Parti kurultaylarında ya en çok oyu aldı ya da en çok oyu alan birkaç kişiden biri oldu. Parti’nin bu şekilde değerlendirdiği bir önder kadroya karşı yürütülen bu itibarsızlaştırma kampanyasının başka bir hedefinin olduğu açıktır. Genel Başkan kendinden sonrası için bir ‘yol temizliği’ mi yapıyor?”

108 KİŞİ İSTİFA ETMİŞTİ

Doğu Perinçek’in Genel Başkanı olduğu Vatan Partisi’nde geçen hafta 108 kişi, partinin önde gelen isimlerinden Mehmet Bedri Gültekin’in disipline sevk sürecinde yaşananlara tepki göstererek istifa ettiklerini açıklamışlardı. İstifa metninde, “Kendi üyelerinin hukukunu savunamayan bir Parti, başkaları için, halk için, ülke için hiçbir şey yapamaz. Bütün bunlardan dolayı bir devrimcinin Vatan Partisi saflarında yapacağı bir şey de kalmamıştır” denilmişti.