Üretim devam edecek, 'çarklar dönecek' diyen Erdoğan, koronavirüs salgınının yayılmaması için yapılan evde kal çağrılarını unuttu, işi bağış kampanyasına bağladı

Vatandaş destek beklerken cebindeki paradan olacak

Haber Merkezi

AKP'li Cumurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Salgın nedeniyle kamu ve özel sektör çalışanlarının ücretli izin çağrılarına kulak asmayan Erdoğan, ihracatın devam etmesi için üretimin sürmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, konuşmasında ayrıca bir bağış kampanyası başlatıldığını duyurdu.

Koronavirüs salgını endişe yaratmaya devam ediyor. Uzmanlar evden çıkmayın çağrıları yaparken bazı sektörler uzaktan çalışma modeline geçti. Binlerce emekçi ise hâlâ, her sabah işlerine gitmek için evlerinden dışarı çıkıyor. İktidar ise "Herkes kendi OHAL'ini ilan etsin" diyor.

Erdoğan yaptığı konuşmada 'çarkların dönmesi' gerektiğini söyleyerek "En önemli hassasiyetimiz, temel ihtiyaç maddelerinin arzında sürekliliği sağlamak ve ihracatı desteklemek için üretimin kesintisiz sürmesini temin etmektir. Türkiye, her hal ve şart altında üretime devam etmek, çarklarının dönmesini sağlamak zorunda olan bir ülkedir" açıklamasında bulundu.

Öte yandan dar gelirlilere yardım amacıyla bir kampanya başlatıldığını duyuran Erdoğan, açılan banka hesapları ile SMS üzerinden bağış yapılacağını açıkladı.

Erdoğan kampanyayı şu sözlerle duyurdu:

"Sivil toplum kuruluşlarımızın da, imkanları çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalıştığını biliyoruz. Bu konuda da devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için milli dayanışma kampanyası başlatıyoruz. “Biz bize yeteriz Türkiyem” diyerek başlattığımız bu kampanya için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, şu anda bilgileri ekranda gözüken bir yardım hesabı açıldı.

Amacımız, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Her ilimizde ve ilçemizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı belirleyip, bu yardımları kendilerine sunacağız."