Vatandaş isterse iş çokmuş!

BirGün ANKARA

Ekonomide yaşanan kötü gidişat etkisini günden güne artırırken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tam tersi yönünde açıklamalar gelmeye devam ediyor. Resmi istatistiklerle bile gizlenemeyen yüksek enflasyon ve işsizlik sorununu inkar eden Erdoğan, Avrupa’da durumun Türkiye’ye göre çok daha kötü olduğunu öne sürdü.

Kütahya’da 30 Ağustos Büyük Zafer’in 100’üncü Yılı Etkinlikleri ve Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı açıklamalarda yurttaşlara seslenen Erdoğan, çift haneli işsizlik rakamlarına karşı çıkarak, “Utanmadan, sıkılmadan diyorlar ki ‘İşsizlik var.’ Ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş iş... Ama ne diyor, ‘Benim istediğim gibi iş yok’ diyor” ifadelerini kullandı.

YİNE SABIR İSTEDİ

AKP’nin, icraatları ile Türkiye’yi küresel bir güç haline getirdiğini de öne süren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’da yaşanan sorunların Türkiye’deki sorunları geride bıraktığını öne sürerek şu ifadeleri kullandı:

“Küresel ve bölgesel gelişmelerde Türkiye’yi dünyanın en stratejik ülkelerinden biri haline getirdik. Gelişmiş ülkelerin yaşadıkları bizim yaşadıklarımızla mukayese bile edilemez. Şu anda marketlerin rafları Avrupa’da boş. Biz Tarım Kredi Kooperatifleri ile ürünlerimizi satmaya başladık ve bu artarak devam edecek. Market sayısını 3 bine çıkartacağız. Benim vatandaşım Tarım Kredi Kooperatifleri’nden ucuz ürün almaya devam edecek. Yılbaşından sonra aldığımız tedbirlerin olumlu yansımalarını daha çok göreceğiz. Biraz sabır istiyoruz.” Ülkede yaşanan sorunları “küçük sarsıntı” olarak tanımlayan Erdoğan, 2053 hedefini tekrarladığı konuşmasında ayrıca şu ifadeleri kullandı: “Biz küçük sarsıntılara rağmen mücadeleyi bırakmadan yolumuza devam ediyoruz. Bundan 11 yıl önce 2011 seçimlerinde milletimize adadığımız 2023 hedeflerimizi ilan ettiğimizde birileri kendi kıt akıllarınca bizimle dalga geçmişti. 2023 hedeflerimizden aldığımız güçle 2053 vizyonumuzu oluşturuyoruz. İçinde bulunduğumuz asrı Türkiye Yüzyılı haline getirmekte kararlıyız. Son 20 yılda Kütahya’ya toplamda 26 milyar liralık yatırım yaptık.”