Kötülük imparatorluğunu yenmek için yarın bir adım daha atacağız. Sandığa gidip, geleceğimize sahip çıkacağız. Ülkemiz için, insanlık için hayallerimizin peşinden koşmaya devam edeceğiz. Eşit, özgür, bağımsız bir ülke mücadelesini sürdüreceğiz.

Vazgeçmeyeceğiz: Cehennemin kapısını kapatacağız
Fotoğraf: DepoPhotos

Uzun ve sancılı bir iktidar dönemini bitirmenin şafağındayız. Önemli bir dönemeçte duruyoruz. 21 yıldır ülkenin üzerine karabasan gibi çöken yağmacı, rantçı, zorba iktidara karşı mücadele edenler yarın yeni bir sınava daha hazırlanıyor. Ülkenin dört bir yanında geleceğe duyulan umutla, en yurtsever haliyle binlerce yurttaş iktidarın her türlü zorbalığına karşı “cehennemin kapısını kapatmak için” var gücüyle günlerdir sokakları terk etmedi. Aynı insanlar yarın da sandık başına koşacak, oradan ayrılmayacak ve oylarına sahip çıkmaya çalışacak. İnanç ve kararlılıkla.

İlericiler, yurtseverler, devrimciler ne dün ne bugün ne de yarın ülkesi için, insanlık ve dünya için güzel hayallerin peşinden koşmaktan vazgeçmeyenlerdir. Umutsuzluk kelime olarak bile onların lugatına girememiştir.

Yarın Türkiye seçime gidiyor. Bu seçimde kötülük imparatorluğunun gitmesi oylanacak. Biliyoruz ki yarın bu güruh tüm çirkinlikleri, yozlukları ve yobazlıklarıyla tarihin çöplüğüne yollanacak.

Kadına, gence, doğaya, sanata kısaca yaşama düşman bu iktidardan kurtulma vakti geldi. Bugüne kadar kötülükle mücadele etmekte tereddüt etmeyenler Cumhuriyet tarihinin en gerici iktidarından kurtulmak için bir kez daha görev alacak Erdoğan ve Saray rejimine sandıkta da “HAYIR” diyecek.

İktidar, montajla, yalanla, iftirayla, düşmanlıkla seçim kampanyası yürüttü. Halkların birbirlerini boğazlama ihtimali bile onları kötülük yapmaktan alıkoymadı.

Bu ülkenin gerçek sahipleri yurtseverler, devrimciler, demokratlar, iyiden, güzelden yana olan milyonlar böyle bir karanlık zihne geçit vermez ve asla vazgeçmez.

Yarın da burada olacağız, ertesi gün de daha ertesi gün de.

Bu ülkeye özgürlük, eşitlik ve barış gelinceye kadar, bağımsız varlığını sürdürene kadar ayaktayız.

***

Kadınlar için

Ekonomik ve sosyal yaşamın dışına itilerek evlere hapsedilmek istenen kadınların kazanımları birer birer ellerinden alınıyor. Kadınların hakları, yaşamları ve gelecekleri için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.  

Gençler için

Hayalleri, düşleri, gelecekleri ellerinden çalınan milyonlarca genç, işsizlik ve sorunların girdabında. Ülkenin geleceği olan gençler için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Laiklik için

Sosyal ve siyasal yaşamı dini esaslara göre belirlemeye başlayan iktidar yaşam tarzı dayatarak kendinden başkasına yaşam hakkı tanımıyor. Laikliği yeniden kazanmak için de vazgeçmeyeceğiz.

Adalet için

Temek haklar ve özgürlükler yok edilirken adaletsizlik, haksızlık, baskı ve zülüm katlandı. Toplumsal muhalefetin sesi her geçen gün daha fazla kesiliyor. Adalet, hak ve hukuk için vazgeçmeyeceğiz.

Halk için

Barınma, gıda gibi temel ihtiyaçların yanında nitelikli sağlık ve eğitim hizmetine ulaşmak imkansız geldi. Halk için kamucu politikaları talep etmekten ve bunun mücadelesini vermekten vazgeçmeyeceğiz.

Yaşam alanlarımız için

AKP iktidarı doğamızı, şehirlerimizi, ülkenin her karış toprağını içinde yaşayan canlılarla birlikte ranta teslim etti. Geleceğimizin yok edilmesine, hayatlarımızın yağmalanmasına izin vermeyeceğiz.

Emekçiler için

Sermayenin partisi Türkiye’yi emek ve emekçi için cehenneme çevirdi. Grevleri yasakladı, örgütlülükleri dağıttı. Elini kolunu bağladı. Alın terinin hakkı için örgütlenecek, ayağa kalkacağız.

Bağımsızlık için

Emperyalizme ve onun BOP Eşbaşkanına ülke teslim edilemez. Onların oyuncağı haline getirilmesine izin verilemez. Her türlü sömürü ilişkisine karşı, emperyalizme karşı tarihin izinden yürüyeceğiz.