Ve karşınızda Nouvelle Vague!

Yağmur BOZACI

InstItut français ve Babylon iş birliğiyle düzenlenen Very Very French Festival bu yıl da dünya sahnesinden isimleri İstanbullu izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor. 28 Kasım Perşembe ve 29 Kasım Cuma akşamı Babylon’da olmak üzere iki konser veren Nouvelle Vague, bu sene de dinleyicilerini büyüledi. Grup, Türkiye’de de daha önce birçok konser vermişti. Bu yılın şubat ve nisan aylarında “Rarities” ve “Curiosities” albümlerini paylaşan Nouvelle Vague bu kez ise “15. Yıl Turnesi” kapsamında İstanbul’a geldi. Konser öncesinde konsere ilişkin kısa bir diyalogumuzun da olduğu gruba buralı dinleyicileri hakkında ne düşündüklerini sorduk. Soruya “Türkiye’ye birçok kez geldik ve her konserimizin yeri gerçekten ayrı. Türkiye’deki seyirci kitlemiz en sevdiklerimiz arasında. Burada sahnede olmak çok heyecan verici” diye cevap veren Fransız grupla hislerimizin karşılıklı olduğunu belirtmeden geçemeyeceğiz.

İlk akşam Melanie Pain ve Elodie Frege’in vokallerine Phoebe Killdeer konuk olarak eşlik ederken, 29 Kasım Cuma akşamı Melanie Pain ve Phoebe Killdeer’in vokallerine konuk olarak Elodie Frege eşlik etti. Perşembe akşamı izlediğimiz konserde sahneye izleyicilerin arasından geçerek çıkan Melanie ve Elodie, konsere iz bırakan bir şekilde başlamış oldular. İlk üç şarkısını coverlarından seçen grup, yaptığımız röportajda cover yaparken şarkıya yeni ve kişisel bir şeyler kattıklarını ve karakterlerini bu şekilde göstermeyi sevdiklerini dile getirdi. Melanie Pain ve Elodie Frege, sahneye olan hâkimiyetleri ve büyüleyici jestleriyle bizleri kendilerine hayran bıraktı. Bu ikilinin yanı sıra sahneye çıkan Phoebe Killdeer da Bela Lugosi’s Dead ve Blank Generation yorumuyla sahnede parladı. Birkaç şarkı çaldıktan sonra Love Will Tear Us Apart’ın son şarkıları olduğunu söyleyip seyirciyi yükselttikten sonra sahneden inen grup, tezahüratlarla geri dönüp sırasıyla The Killing Moon, La Pluie et le Beau Temps ve en bilinen, sevilen şarkıları olan In a Manner of Speaking’i çaldıktan sonra sahneden indi. İzleyicilerde çok güzel bir anı ve kendilerine karşı büyük hayranlık bırakan bossa nova’nın inceliği, ‘yeni dalga’nın melankolik melodileri, Fransız “yeni dalga”sı etkisini müziğinde bir araya getiren grubu önümüzdeki senelerde de izlemeyi çok isteriz.

Ayrıca Very Very French Festival devam ediyor. 13 Aralık’ta Deep house, house ve pop sound’larının bir araya geldiği üretimleriyle listelerin başında yer edinen Fransız DJ ve prodüktör Feder Babylon sahnesinde olacak. 20 Aralık’ta ise Orta Doğu müziğini techno ve acid house’la bir araya getiren Parisli elektronik müzik ekibi Acid Arab aynı sahnede olacak. İki konser de 21.30’da başlayacak.