Ve Perde…
Bütün Kadınların Kafası Karışıktır oyunundan bir sahne.

Eda KÖPRÜ YILMAYAN

Bir Düş Gibi - Cahide Sonku
30 Kasım, Çarşamba
İzmir Devlet Tiyatrosu, Konak Sahnesi, saat 20.00

Son oyununun provasını yapmak için seyircisiyle bir araya gelen, Türk Tiyatro ve sinemasının efsaneleşmiş kadın oyuncu ve yönetmenlerinden Cahide Sonku; acıları, hayalleri, başarı, başarısızlıkları ve aşklarıyla sahnede. İzmir Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen oyun Konak Sahnesi’nde tiyatro severlerle buluşuyor.

***

Çember’in Anası
1 Aralık, Perşembe saat 20.30
Kumbaracı50

Çember’in Anası, yenilmişlere ve susturulmuşlara adanmış tuhaf bir hikâye. Babil’de kendini kraliçe ilan eden ve Çember adını verdiği yeraltı gettosunda neşeyle hüküm süren Semiramis, Babil Kulesi’nin yıkıldığı gece Çember’de saklanarak halkını ve ailesini koruyabileceğini düşünür fakat Semiramis için esas tehlike yıkılan Babil Kulesi değil, yüzleşilmemiş günahlardır. Burçak Çöllü’nün yazıp yönettiği oyunda; Ayşegül Uraz, Ceyda Akel, Gülhan Kadim, İbrahim Arıcı, Meriç Rakalar, Murat Kapu, Sevil Akı ve Tolga İskit rol alıyor.

***

Lâl Hayal
4 Aralık Pazar, saat 18.00
Oyun Atölyesi

Lâl Hayal’de bir bedende yedi kadın canlanıyor. Sevilay Saral ve İbrahim Çiçek’in yazdığı oyunda sahnede Songül Öden’i seyrediyoruz. Birbirinden farklı yedi kadın; 16 yaşındaki bir hip-hopçı, 70 yaşında Nişantaşı hanımefendisi, komşu kadın, üniversite öğrencisi, inançlı bir babaanne, Sütlüceli kuaför, koç burcu bir jinekolog… Aynı bedende buluşan kadınların hikâyesi perdede.

***

Bütün Kadınların Kafası Karışıktır
05 Aralık, Pazartesi 20.30
Fişekhane

Ece Temelkuran’ın kitabından yola çıkarak 2015’te sahnelenen “Bütün Kadınların Kafası Karışıktır” oyunu AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’yla yeniden tiyatro sahnesinde. Selen Uçer’in yazdığı oyun Orçun Ucal’ın rejisiyle oynanıyor. ‘Bütün Kadınların Kafası Karışıktır’ oyunu 2015 yılında Selen Uçer ve Seray Şahiner tarafından tiyatroya uyarlanmış ve sahnelenmişti. Oyun metnini yeniden ele alan Uçer, Türkiye’de kadınların yaşadığı şiddet sarmalına dikkat çekiyor.