Ve Perde…
Azizname

Eda KÖPRÜ YILMAYAN

Shirley Valentine
7 Aralık Çarşamba, saat 20.00
Ankara Şinasi Sahnesi

Shirley Bradshow, evli ve iki çocuk annesi, hayatın günlük koşuşturmacasından bunalmış ve pek çok kadın gibi kendini unutmuş bir karakter. Yaşamında istediği hiçbir şeyi yapamadığını fark eden Shirley, sonunda buna bir “dur” diyor. Kendini keşfetmek, yaşadıklarıyla yüzleşmek için kocası Joe’nun tüm karşı çıkmalarına rağmen en yakın arkadaşı Jane ile İtalya seyahatine çıkıyor. Konya Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen oyunda Shirley’nin kendini yeniden keşfetmesini seyrediyoruz.

Sevgili Arsız Ölüm Dirmit
9 Aralık Perşembe, saat 20.30
Moda Sahnesi

Latife Tekin’in kitabından tiyatro sahnesine uyarlanan bir oyun ‘Sevgili Arsız Ölüm Dirmit’. Hakan Emre Ünal’ın yönettiği, Nezaket Erden’i Dirmit kızı canlandırdığı oyunu soluksuz izleyeceksiniz. Erden tek kişilik büyüleyici bir performans sergiliyor. Henüz bizim kabına sığmaz Dirmit’in macerasını izlemediyseniz perşembe akşamı Moda Sahnesi’nde.

Hayat Der Gülümserim
10 Aralık Cumartesi, saat 15.00 ve 20.30
Fatih Reşat Nuri Sahnesi

İstanbul Şehir Tiyatroları’nda ‘Hayat Der Gülümserim’ oyununda yıllarca pek çok kadın karakterlere hayat vermiş bir oyuncu karşımıza çıkıyor. Onlarca kadın karakteri canlandıran tiyatro oyuncusu sahnesine veda etmek zorunda kalıyor çünkü tiyatro bir alışveriş merkezine dönüştürülecektir. Özen Yula’nın yazıp yönettiği oyunda sahnede Sema Keçik ve Serkan Bacak’ı seyrediyoruz. Sema Keçik anlattığı her karakterin ruhuna bürünüyor ve bunu izleyiciye kusursuz bir şekilde yansıtıyor.

Azizname
11 Aralık Pazar, saat 20.00
İzmir Şehir Tiyatroları, İsmet İnönü Sahnesi

İzmir Şehir Tiyatroları’nda Aziz Nesin’in yazdığı, Yücel Erten’in tiyatroya uyarladığı ve yönettiği ‘Azizname’ oyunu sahneleniyor. Oyunu henüz izlemediyseniz 11 Aralık Pazar akşamı İzmir İsmet İnönü Sahnesi’nde.

Hayal Satıcısı
12 Aralık Pazartesi, saat 20.30
Caddebostan Kültür Merkezi

Bir fal kahvesi, iki yaşam arasına sıkışıp kalmış bir kadın, gelenler-gidenler, içinde bulunduğu cendereden çıkamayanlar... Hayal Satıcısı, gerçek bir yaşam hikâyesinden yola çıkarak kadınlığın ezberlenmiş söylemlerine ayna tutuyor. Zehra İpşiroğlu’nun yazdığı oyunun yönetmenliğini Berfin Zenderlioğlu üstleniyor. Sahnede Berna Laçin’i izliyoruz. ‘Hayal Satıcısı’ izleyiciye eril dili ve yaşamımızda yarattığı körlüğü sorgulatıyor.