Ve Perde…

Eda KÖPRÜ YILMAYAN

Yıldızların Altında

14 Aralık Çarşamba, saat 20.00

İzmir Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi

İzmir Devlet Tiyatrosu geçmişten günümüze Türk Tiyatrosu’nun klasikleşmiş müzikallerini ‘Yıldızların Altında’ oyununda bir araya getiriyor. Levent Ulukut’un yönettiği oyunun oyuncu kadrosu hayli kalabalık. Oyun tek perde ve bir buçuk saat sürüyor.

Neyzen Tevfik “Hiç”

15 Aralık Perşembe, saat 20.30

Eskişehir Vehbi Koç Kongre Merkezi

Uğur Yücel yıllar sonra tiyatro sahnesine Neyzen Tevfik “Hiç” oyunuyla dönüyor. Neyzen kimine göre aklın sınırlarını zorlamış bir deli, kimine göre meyhanede bir veli… Elinde ney, dilinde taştan kelimelerle; haksızlığa, yobazlığa, zulme baş kaldırıyor. Sahnede hiciv ustası Neyzen Tevfik’in Bektaşi tekkesinden akıl hastanesine uzanan hiçlik yolculuğunu seyrediyoruz.

Yeraltından Notlar

18 Aralık Pazar, saat 16.00

Moda Sahnesi

Dostoyevski’nin eserinden sahneye uyarlanan ‘Yeraltından Notlar’ Moda Sahnesi’nde. Hasta bir adamın zihnindeki gelgitleri Gökhan Azlağ’ın başarılı performansıyla seyrediyoruz. Dekoru da atlamayalım. Bengü Günay’ın tasarladığı dekor oyuna yeni bir boyut kazandırıyor. Adeta insan zihninin karmaşık yapısı sahneye gerilen iplerle canlandırılıyor.

Seninle Evlenir miyim?

19 Aralık Pazartesi, saat 20.00

Adana Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi

Barbaros Uzunömer’in yazıp yönettiği oyunda sahnede Yosi Mizrahi ve Şebnem Özinal’ı izliyoruz. Mizrahi’nin canlandırdığı Baran karakteri; ağzı laf yapan, mahalle kültürü ile yetişmiş ancak okumayı sevmeyen, kültürel etkinliklere pek ilgisi olmayan biri. Konu at yarışı olunca akan sular duruyor. Şebnem Özinal ise Cansu karakteri ile karşımızda. Baran’ın aksine okumayı ve kültürel etkinlikleri çok seven, işinde başarılı biri. Peki bu iki karakter bir gün vapurda karşılaşır ve birbirlerinden etkilenirse ne olur? Cevabı sahnede.