Ve perde…
‘Erkek Aklı’ Oksimoron.

Eda KÖPRÜ YILMAYAN

Bir Baba Hamlet
27 Aralık Salı, saat 20.00
Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi

‘Bir Baba Hamlet’ Diyarbakır’a geliyor. Kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkâr oyuncu sahnede Hamlet’i canlandırıyor. Oyun Sebastian Seidel'in komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten'in çevirisi ve Baba Sahne'nin yorumuyla bu toprakların tiyatro geleneğinden de ilhamla sahneleniyor. Shakespeare’nin ölümsüz eseri Hamlet’i sahnede kahkahalarla izlemeye hazır olun.

Tek Kullanımlık Hikâye
4 Ocak Çarşamba, saat 20.30
Kumbaracı50

Kumbaracı50’nin ‘Tek Kullanımlık Hikâye’ oyunu kişisel kayıplardan gezegenin kaybına varan bir süreci merceği kendimize tutarak anlatıyor. Oyunda yer alan karakterler; Melih, Cevdet ve Orhan; kendi dertlerine dünya gezegeninin derdini de ekliyor. Anlatmaya değer buldukları ortak hikâyelerini belki herkesin de bir umudu olur diye paylaşıyorlar.

Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun
13 Aralık Salı, saat 20.00
İsmet İnönü Sahnesi, Ankara

Birinin karısı olmak düşüncesinden yola çıkarak kadınlık hallerinin anlatıldığı ‘Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun’ oyununda birbirinden farklı kadınların hikâyeleri anlatılıyor.

‘Erkek Aklı’ Oksimoron
6 Ocak Cuma, saat 20.30
Sahne Dragos, İstanbul

İki farklı kromozom dizisi, iki farklı cinsiyet ve iki farklı bakış açısı... Kadın ve erkek! Her şeyin zıddıyla var olduğu evrensel düzende, varoluşunu bizzat kendi zıddına borçlu olan bu iki genetik mucize, varlıklarının sürekliliği için tek bir şeye; dengeye ihtiyaç duyarlar. Peki o dengeyi bulabilmek o kadar kolay mıdır? Emre Karayel sahnede canlandırdığı Semih karakteriyle beyninin içindeki kadın-erkek mücadelesindeki işte o dengeyi arıyor.