Ve Perde…
Kadınlarımız oyunu.

Eda KÖPRÜ YILMAYAN

Kadınlarımız
3 Ocak Salı, saat 20.00
Ankara Şinasi Sahnesi

Fransız yapımcı, yönetmen ve senarist Eric Assous’un yazdığı, Türkçe’ye Anıl Dursun’un çevirdiği ‘Kadınlarımız’ oyunu Ankara Devlet Tiyatroları tarafından sahneleniyor. 25 yıldır dost olan üç arkadaş; Max, Paul ve Simon, poker oynamak için Max’ın evinde toplanırlar. Toplantıya geç gelen Simon’un getirdiği haber, üç arkadaşın dostluklarını sorgulamalarına neden olur.

Ağaçlar Ayakta Ölür
5 Ocak Perşembe, saat 20.30
Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu

İspanyol yazar Alejandro Casona, İspanya İç Savaşı’nın ardından yazdığı ‘Ağaçlar Ayakta Ölür’ oyununda yalan dünyasının içinde bile iyiliğe sığınmanın bir ihtiyaç olduğunu vurguluyor. Nevra Serezli’nin on bir yıl sonra babaanne rolüyle sahneye döndüğü oyunun uyarlaması Nedim Saban’a ait. Çocuklarını bir uçak kazasında kaybetmiş bir ailenin tek varlığı torunlarıdır. Ancak geleneklerine bağlı olan dede, torununu hırsızlık yaparken görünce onunla olan bağını koparır. Babaannenin yüreği ise torun özlemiyle doludur. Sağlık sorunları nedeniyle torununu son kez görmek isteyince işler karışır.

Bernarda
6 Ocak Cuma, saat 20.30
Caddebostan Kültür Merkezi

Federico Garcia Lorca’nın ölümsüz eseri ‘Bernarda Alba’nın Evi’ oyunundan yola çıkarak Pelin Temur’un yeniden yazdığı ‘Bernarda’ adlı oyunda, Bernarda’yı Özge Arslan canlandırıyor.Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne layık görülen oyun, 2020 yılında da Direklerarası Tiyatro Ödülleri’nde ‘Tek Kişilik Performans’ ödülünü kazanmıştı. Oyuna adını veren Bernarda karakteri, ev içinde yas ilan ederek kurduğu otorite ile bildiğimiz tüm baskıcı rejimlerin küçük bir modelini oluşturuyor.

Şirreti Evcilleştirmek
7 Ocak Cumartesi, saat 16.00 ve 20.30
Moda Sahnesi

Sahneye koyduğu her oyunla sıkı takip edilen Moda Sahnesi ekibi, yeni yıla Kemal Aydoğan yönetmenliğinde bir klasikle merhaba diyor. Shakespeare’in Hırçın Kız olarak Türkçe’ye çevrilen ve birçok kez sahnelenen oyunu, Emine Ayhan’ın yeni çevirisiyle Moda Sahnesi’nde. Ancak aynı isimle değil! Ayhan oyunu kelimesi kelimesine ‘Şirreti Evcilleştirmek’ olarak çeviriyor.Oyun cumartesi günü iki farklı seansta izleyiciyle buluşacak.