Ve Perde
Namık Kemal’in vatan ve hürriyet aşkını anlatan ‘Vatan Yahut Namık Kemal’ adlı oyundan bir sahne.

Eda KÖPRÜ YILMAYAN

Feramuz Pis
11 Ocak Çarşamba, saat 20.30
Baba Sahne

İstanbul Feriköy’de yaşayan Mardin göçmeni Süryani bir ailenin çocuğudur Feramuz. Doğuştan özel gereksinimli olan genç, ailesinin gözbebeği olarak büyür. Komşuları Bahriye’nin hem ürktüğü hem de zekâsına akıl sır erdiremediği, kendi deyimiyle “pis!” annesine göreyse “Güneş yüzlü, badem gözlü, mis kokuludur”. Ailesi topraklarından uzak, dev bir şehirde özel bir bireye sahip olmanın getirdiği sorumluluklarla boğuşurken Feramuz’un gözünden “büyülü gerçek” dünyalarına tanık oluyoruz.

Vatan Yahut Namık Kemal
12 Ocak Perşembe, saat 18.30
Ankara Oda Tiyatrosu

Namık Kemal’in vatan ve hürriyet aşkını anlatan ‘Vatan Yahut Namık Kemal’ isimli eser, Ankara Devlet Tiyatroları tarafından sahneleniyor. Ergun Sav’ın yazdığı, Faruk Günuğur’un yönettiği oyun hafta boyunca Oda Tiyatrosu’nda.

On İkinci Ev
14 Ocak Cumartesi, saat 19.00
Moda Sahnesi

On İkinci Ev, performatif bir alanda gerçekleşen bir kadın anlatısı. Yönetmenliğini Salih Usta’nın üstlendiği oyun; sesin, bedenselliğin, anlatının tamamen oyuncunun varlığından yola çıkarak kurgulandığı bir çalışma.

Aşık Veysel Müzikali
15 Ocak Pazar, saat:19.00
Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür Merkezi

Bülent Kılıçaslan’ın yazıp yönettiği ‘Aşık Veysel Müzikali’ Çanakkale Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşuyor. Aşık Veysel’in yaşamı, sazı, sözü, türküleri aynı zamanda Anadolu’nun ve Cumhuriyet’in de hikâyesi…