Ve perde…
Neredeyse Eşittir oyunundan bir sahne.

Eda KÖPRÜ YILMAYAN

Ben Türkan Saylan
18 Ocak Çarşamba, saat 20.30
Türkan Şoray Kültür Merkezi, Antalya

Çağdaş ve laik eğitim için mücadele eden, kurduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile kız çocuklarının okumasını sağlayan Türkan Saylan, ‘Ben Türkan Saylan’ oyunuyla tiyatro sahnesinde. Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği Kumpanya Yapım ve Levent Üzümcü Tiyatrosu iş birliğinde gerçekleştirilen oyunda Türkan Saylan’a oyuncu Şenay Gürler hayat veriyor. Gürler sahnede Türkan Saylan’ın heyecanını, umudunu, gençlere ve çocuklara olan güvenini etkileyici bir biçimde canlandırıyor. Oyun 19 Ocak’ta da Aydın’da sahnelenecek.

Tatavlada Son Dans
19 Ocak Perşembe, saat 20.30
Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi, Müşfik Kenter Salonu

Işıltılı şehirde 6-7 Eylül’ün izlerini taşıyan yıkık, dökük bir ev. İki Rum kadının gitmek ve kalmak arasındaki sıkışmış ruh halleri, topraklarına tutunma çabaları… Şaban Ol’un yazdığı Berfin Zenderlioğlu’nun yönettiği oyunda sahnede Sumru Yavrucuk ve Deniz Çakır var.

Neredeyse Eşittir
22 Ocak Pazar, saat: 19.30
Kumbaracı50

Sisteme dahil olup eşitlenmek isteyen ama bir türlü eşitlenemeyenler! İşverenler, zengin halalar ya da kazı kazanlar, bize hakkımız olanı verir mi? İsveçli yazar Jonas Hassen Khemiri’nin kaleme aldığı, Hasret Güneş’in Türkçe’ye çevirdiği oyun temel bir sistem eleştirisi sunuyor. Eşitlik mümkün mü? Peki “sistemin dışına çıkmadan bu eşitliği sağlayabilir miyiz? Oyun 22 Ocak Pazar ve 18 Şubat Cumartesi günü Kumbaracı50’de.

III. Richard: Niçin Yaptım
23 Ocak Pazartesi, saat 20.30
Nazım Hikmet Kültür Evi, Bursa

26. İstanbul Tiyatro Festivali’nde ilk kez seyirciyle buluşan III. Richard, Mehmet Birkiye’nin yönetmenliğinde sahneleniyor. Hakan Gerçek’in III. Richard’ı canlandırdığı oyunda tarihin en tartışmalı karakterine ışık tutuluyor. “Amaca giden yolda her şey mübahtır” düşüncesiyle kral olmak için her türlü yola başvuran III. Richard, taht ile arasında kim varsa birer birer yok etmeye başlar. Shakespeare’in ünlü karakteri, aslında herkesin de içten içe böyle olduğunu iddia ediyor.