Ve Perde...
Fahrenheit 451 oyunundan bir sahne.

Eda KÖPRÜ YILMAYAN

Fahrenheit 451
26 Ocak Perşembe, saat 20.30
Caddebostan Kültür Merkezi

Ekranlarla çevrili evler, kitapların yasaklandığı, gözetim altındaki bir toplum… Rad Bradbury’un yazdığı Fahrenheit 451 distopik bir evreni anlatıyor. Tatbikat Sahnesi eserin bir distopya değil, yaşadığımız dünya olduğunu söylüyor. Erdal Beşikçioğlu’nun yönettiği ve oynadığı oyun 26 Ocak Perşembe ve 27 Ocak Cuma akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde olacak.

Saatleri Ayarlama Enstitüsü
27 Ocak Cuma, saat 20.00
Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın eserinden tiyatroya uyarlanan ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ oyununda ana karakter Hayri İrdal’ın yaşamı, geleneksel düşünce yapısı saatlerin ayarlandığı enstitüyle değişir. II. Abdülhamit, II. Meşrutiyet ve Cumhuriyet dönemlerinde yaşayan Hayri İrdal’ın anılarından oluşan oyunda; saat-zaman-insan ilişkisi mizahi bir dille sorgulanıyor.

Eskicinin Tazesi
28 Ocak Cumartesi, saat 14.00
Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesi

Federico Garcia Lorca’nın yazdığı ‘Eskicinin Tazesi’ oyunu Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından sahneleniyor. Türkçe’ye Can Yücel’in çevirdiği oyunda eskici ve karısının evlilikleri sonrası ortaya çıkan sorunlar kimi zaman komik kimi zaman trajik olarak ele alınıyor.

Kalabalık Duası
29 Ocak Pazar, saat 19.00
Kadıköy Boa Sahne

Kalabalık Duası tek kişilik bir oyun. Karakter yaklaşımları, çağdaş dans, geleneksel tiyatro, clown, hikâye anlatıcılığı gibi farklı alanlara temas eden oyunda; güncel ve geleneksel, akılcı ve mistik olan, delilik ve bilgelik İstanbul fonunda anlatılıyor. Kalabalık Duası 1 Şubat Çarşamba günü de Kumbaracı50’de olacak.