Ve perde...

Hazırlayan: Eda Köprü Yılmayan

Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin

Tarih-SAAT: 27 Mart Pazartesi, saat 20.30
YER: Harbiye Muhsin Ertuğrul

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun kaleme aldığı Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ oyununda İstanbul’un elli yılda geçirdiği değişimi üç kuşak kadının hikâyesiyle izliyoruz. Oyun, Dünya Tiyatro Günü’nde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde olacak.

Celile

Tarih-SAAT: 28 Mart Salı, saat 20.30
YER:Akün Sahnesi, Ankara

Nâzım Hikmet’in annesi, Yahya Kemal’in sevgilisi Celile’nin hayatı, ilk kez tiyatro sahnesinde seyirciyle buluşuyor. Celile’nin sarayda başlayan yaşamı, oğlunu hapisten kurtarmak için Galata Köprüsü’nde pankart açması ve verdiği mücadele Ali Yalçıner’in yazıp yönettiği Ayşegül Yalçıner’in sahnelediği oyunla sahnede.

Suzy Storck
Tarih-SAAT: 28 Mart Salı, saat 20.30
YER: Moda Sahnesi, İstanbul

Oyunları farklı dillere çevrilen Magali Mougel’in ‘Suzy Storck’ isimli eseri Türkçe’ye Reyhan Özdilek tarafından çevrildi. Özdilek oyunda Suzy rolüyle karşımıza çıkıyor. Bir ev kadının yaşadığı dramı, açmazlarını, kendi kimliğinden uzaklaşmasını Reyhan Özdilek’in başarılı oyunculuğuyla seyrediyoruz.

Gomidas

Tarih-SAAT: 31 Mart Cuma, saat 20.30
YER: Surp Vortvots Vorodman Kilisesi

Müzisyen ve müzik araştırmacısı Gomidas’ın yaşamı sahnede. İzleyici sahnede Gomidas’la son yıllarını geçirdiği akıl hastanesinde buluşacak, sanatçının zihnindeki hayali koyunun peşinde Kütahya’dan Eçmiyadzin’e, oradan da Berlin, Paris ve İstanbul’a yolculuğa çıkacak. Gomidas’ın hem kendini hem de müziğini keşfediş anlarına tanık olacağız.

Ben Türkan Saylan

Tarih-SAAT: 2 Nisan Pazar, saat 20.30
YER:Nazım Hikmet Kültürevi, Bursa

Çağdaş ve laik eğitimin savunucusu, kız çocuklarının okuması için verdiği mücadele ile adı, fikirleri gönlümüze kazınan Türkan Saylan’ın yaşamı ‘Ben Türkan Saylan’ oyunuyla izleyiciyle buluşuyor. Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği oyunda Saylan’a, Şenay Gürler hayat veriyor.