Ve Perde

Hazırlayan: Eda KÖPRÜ YILMAYAN

Kalabalık Duası
3 Mayıs Çarşamba, saat 20.30
İzmir Sanat

Kalabalık Duası oyununda resim, plastik sanatlar, fotoğraf, çağdaş dans, geleneksel tiyatro, clown, hikâye anlatıcılığı gibi farklı alanlara temas ediliyor. Güncel ve gelenekseli, akılcıl ve mistik olanı, delilik ve bilgeliği İstanbul fonunda merkeze alan bu hikâyede yine anlatıcı oyuncuyu, oyunsu enerjiyi, coşkuyu ve teatral hakikati seyirciyle buluşturuyor. Kalabalık Duası oyunu 4 Mayıs’ta da Denizli Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince, Ama Şimdi İyi
5 Mayıs Cuma, saat 20.30
Kafa Sahne, Bursa

Odessa'dan kalkan bir feribotla, hiç bilmediği bir ülkeye hayalleri peşinden sürüklenen Dijana, aslında hiç ummadığı bir hikâyenin içine sürüklenir. Pasaportu elinden alınarak fuhuşa zorlanan Dijana, bu bataklıktan kurtulmak isteyen her kadın gibi pasaportu karşılığı belirlenen meblağı tamamlayıp özgürlüğüne kavuşacağı günü umutla beklemektedir.

Bir Terennüm
5 Mayıs Cuma, saat 20.30
Oyun Atölyesi

İstanbul’un farklı iki zamanında yaşanan sokağa çıkma yasağı günleri… İçinde ruhların, kalplerin durmadan yer değiştirdiği Çamlıca’dan bir evin salonu… Komik ve içli bir ailenin, aynı salonda geçen birkaç nesillik hikâyesi. Bir Terennüm 10 Mayıs’ta Kumbaracı50’de, 13 Mayıs’ta da Baba Sahne’de olacak.

Zengin Mutfağı
8 Mayıs Pazartesi, saat 20.30
DasDas

Zengin Mutfağı oyununda Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağından yansımasını izliyoruz.

Hizmet etmekten başka bir şey düşünemeyen köşk çalışanları da gözlerinin önünde gelişen olaylar karşısında kayıtsız kalamayacak, toplumdaki değişimden her biri kendi payına düşeni alacaktır.