Ve Perde

Eda KÖPRÜ YILMAYAN

Hakikat, Elbet Bir Gün
31 Mayıs Çarşamba, saat 20.30
Alan Kadıköy

Hakikat, Elbet Bir Gün oyununda uzak olmayan bir distopya anlatılıyor. Bütün normallerin değiştiği, değerlerin alt üst olduğu ‘uzak’ bir ülkede, hepimizin cebinden çıkması muhtemel o son mektubun şarkılarla beraber anlatılan hikayesini sahnede izliyoruz.

Troyalı Kadınlar
31 Mayıs Çarşamba, saat 20.30
Çankaya Sahnesi

Jean Paul Sartre’nin yazdığı, Türkçe’ye Ayberk Erkay tarafından çevrilen Troyalı Kadınlar oyununu Mehmet Atay yönetiyor. Suç cezasız kalacak mı? İnsanın var oluşundan beri devam eden soruları, ezenlere, ezilenlere, kadınlara dair sorunları Troyalı Kadınlar oyununda seyredeceksiniz.

Yaşamaya Dair
3 Haziran Cumartesi, saat 20.00
Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Nazım Hikmet'in ölümünün 60’ıncı yıldönümü için Genco Erkal'ın uyarlayıp yönettiği oyunda, Tülay Günal da sahnede. Piyano ve viyolonsel eşliğinde oynanan oyunda, başta Fazıl Say ve Zülfü Livaneli olmak üzere değişik bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor. Ağırlıklı olarak ozanın Bursa Cezaevi'ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatan oyun, daha sonra sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanıyor.

Bir Baba Hamlet
4 Haziran Pazar, saat 16.00
Baba Sahne, İstanbul

Kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkâr oyuncu, kendilerine kurban olarak Shakespeare'in başyapıtı Hamlet'i seçerler. Biri, oyunculuk için istediği ortamı bulamadığı anlaşılan Shakespeare uzmanı gibi davranan yarım porsiyon aktör; diğeri de şarkı söyleme hevesiyle sürekli müzikallerden dem vuran bir şaşkın... Sebastian Seidel'in komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten'in çevirisi ile sahnede.

Bir Terennüm
11 Haziran Pazar, saat 17.00
Oyun Atölyesi

Orchestra Theatre’dan ruhlarımıza iyi gelecek bir oyun; Bir Terennüm. Sıcacık dekoru, kendinizi anneannenizin evinde hissettirecek mobilyalar, dantel örtüler, kristal bardaklar ve bir kase fındık. 1970’lerin Nihat Erim’li sıkıyönetiminden, 2020’lerin pandemi nedeniyle evlere kapandığımız dönemine uzanan oyun, seyirciyi bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Oyunda dört nesil bir ailenin dünü ve bugününe tanık oluyoruz.