Ve Perde

Eda KÖPRÜ YILMAYAN

Şirreti Evcilleştirmek
9 Haziran Cuma, saat 20.30
Moda Sahnesi

Shakespeare’in ‘Hırçın Kız’ olarak Türkçe’ye çevrilen ve birçok kez sahnelenen oyunu, Emine Ayhan’ın çevirisiyle Moda Sahnesi’nde. Ancak aynı isimle değil! Ayhan oyunu kelimesi kelimesine ‘Şirreti Evcilleştirmek’ olarak çeviriyor. Oyun 9, 10 ve 11 Haziran tarihlerinde Moda Sahnesi’nde olacak.

Bütün Kadınların Kafası Karışıktır
8 Haziran Perşembe, saat 20.30
DasDas

Ece Temelkuran’ın 1996’da kaleme aldığı ‘Bütün Kadınların Kafası Karışıktır’ kitabı Selen Uçer’in yeni uyarlaması ile tiyatro sahnesinde. Yazdığı kitaplar satmayıp bir yandan da kocası tarafından terk edilen, çözümü intihar etmekte arayan bir yazar, adeta bir filozofa dönüşmüş, koca dayağını içselleştirmiş, hayatı olduğu gibi kabul etmiş bir temizlikçi, şuh, havalı bir şarkıcı, otoriter, zengin bir iş kadını… Bir de tüm bu kafası karışık kadınların içinde yazarı intiharın eşiğinden kurtaran bir emlakçı. ‘Bütün Kadınların Kafası Karışıktır’ oyunu DasDas Sahne’de izleyiciyle buluşuyor.

Bir Delinin Hatıra Defteri
8 Haziran Perşembe, saat 20.30
ODTÜ Mezunlar Derneği 

Gogol’un ölümsüz eseri ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ Çar 1. Nikolay'ın baskıcı devrinde yaşamış küçük bir devlet memurunun hayatını anlatıyor. Günlük formatında yazılan hikâyede baş kahraman Popriçin'in deliliğe doğru gidişini izliyoruz. Yaşadığı sıkıcı ve tekdüze hayata bir de müdürünün kızına duyduğu aşk eklenince içinde bulunduğu girdap iyice büyür. Popçirin'in baskıcı sistemde boyun eğmeme çabaları ve yaşadığı psikolojik gelgitler kendisini İspanya Kralı sanmasına kadar devam eder ve sonunda kendini akıl hastanesinde bulur.

Unutma Bizi
15 Haziran Perşembe, saat 20.30
Bostanlı Suat Taşer Sahnesi, İzmir

Kumpanya Yapım tarafından sahnelenen ‘Unutma Bizi’ oyunu Gazeteci Uğur Mumcu’nun yaşamını, mücadelesini anlatıyor. Sahnede usta sanatçılar Orhan Aydın ve Levent Üzümcü var. Oyun 15 Haziran’da İzmir seyircisiyle buluşuyor.