Aydın’da STK ve iş dünyası temsilcilerine hitap eden Bakan Bilgin, Türkiye’nin 3 büyük sorunu olduğunu söyledi. Bu sorunları ‘demokratikleşme’, ‘kalkınma’ ve ‘birlik ve dayanışma’ olarak sıralayan Bilgin, AKP iktidarı döneminde demokratikleşme konusunda ‘fevkalade’ adımlar atıldığını savundu.

Vedat Bilgin: Türkiye’nin 3 büyük sorunu var
Fotoğraf: AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,Türkiye’nin sorunlarının 3’e ayrıldığını ve bunların da ‘demokratikleşme’, ‘kalkınma’ ve ‘birlik ve dayanışma’ olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları programı kapsamında Aydın'da STK ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin temel sorunlarını 3’e ayıran Bilgin, şöyle konuştu:

"Türkiye’nin 3 büyük sorunu vardır. Birincisi Türkiye’nin demokratikleşmesi meselesi, bu 100 yıllık bir problemdir. Türkiye yeni yeni demokratikleşiyor. Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi yönetir. Bu başkanlık sistemine geçiş ile birlikte realite oldu. Demek ki demokratikleşme konusunda fevkalade adımlar attık ama bunun devam etmesi lazım.

İkincisi kalkınma meselesi. Türkiye imparatorluğunu kaybettikten sonra yarı sömürge durumuna düşmüştür. Yarı sömürgeden çıkışın yolu kalkınmadır. Yani bağımlılık ilişkilerinizi kırıp, onun yerine kendi ürettiğiniz değerlere ekonomi başta olmak üzere inşa etmektir.

‘EŞİTSİZLİKLERİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ’

Üçüncü mesele de birlik ve dayanışmadır. Bunu da sosyal politikalar ile sağlayacağız. Toplumun farklı sınıf ve kesimlerini entegre edeceğiz. Eşitsizlikleri ortadan kaldıracağız. Eşit fırsat ve imkanlar vererek sağlayacağız. Ekonomide düşük gelirleri grupları destekleyeceğiz. Düşük gelirlilere yüksek gelir grubundan ya da devletin muhtelif kaynaklarından takas yapacağız."

İHA