Vedat Günyol 4. Deneme Yarışması'nın sonuçları açıklandı

Vedat Günyol 4. Deneme Yarışması ödülleri açıklandı

Haber Merkezi

İstanbul Kartal Belediyesi'nin düzenlediği Vedat Günyol 4. Deneme Yarışması'nın sonuçları ilçedeki Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi' nde açıklandı.

60 yazarın katıldığı yarışmanın ödülleri sahiplerini 1 Mart Pazar günü saat 13.00'te Dünden Bugüne Vedat Günyol sergisinin ardından düzenlenecek halka açık törenle sahiplerini bulacak.

Çevirmen, eleştirmen, öğretmen, yayıncı ve yazar Vedat Günyol anısına düzenlenen deneme yarışmasının kazananları şöyle oldu:


>> Hürriyet Yaşar, Söz Yazıları
>> Yaşar Özmen, İmgelem-İmge-İmgelem
>> Onur Çalı, Sonra Hayat


Basın açıklamasını okuyan Avukat Celal Ülgen, Günyol'un edebiyatta oldukça büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Günyol'un düşündüğü gibi yaşayan ve yaşadığı gibi düşünen ender edebiyatçılardan biri olduğuna değinen Ülgen, şöyle dedi:

"Vedat Günyol'un yolu aydınlığın yoludur. Vedat Günyol'un yolu bizim yolumuzdur. Mülkiyeti reddeden, özel mülkiyete itibar etmeyen, paraya değer vermeyen; para yerine akla, bilime, aklın özgürlüğüne değer veren Vedat Günyol daha çok yaşayacak ve onu yaşatmaya kararlıyız."

Kartal Belediyesi öncülüğünde verilen ödüller her yıl Türkiye Yazarlar Sendikası, Cumhuriyet Gazetesi, Kırmızı Kedi Yayınevi, İstanbul Atatürk Lisesi Mezunları Vakfı'nın desteğiyle sahiplerini buluyor.

Deneme yarışması, edebiyat alanına giren sorunlar olmak üzere toplumsal yaşam içinde insanı ilgilendiren hemen her konuya eğilen 'Yazarların Cumhurbaşkanı' Vedat Günyol’u gelecek kuşaklara tanıtmak ve deneme alanındaki çalışmaları desteklemek amacıyla 4 yıldır düzenleniyor.