Yolsuzluk iddiasıyla görevinden uzaklaştırılan CHP'li eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman için üçüncü bilirkişi raporunda da "suçsuzdur" denildi. Rapora rağmen mahkeme Salman'ın göreve iadesi talebini reddetti.

Vefa Salman’ın göreve iade talebi reddedildi
Fotoğraf: AA

Yalova Belediyesi yolsuzluk ve zimmete para geçirme davasının dokuzuncu duruşması bugün Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Belediyedeki yolsuzluğu ortaya çıkaran ve yargı sürecini başlattıktan sonra görevden alınan Vefa Salman’a destek olmak için CHP genel başkan yardımcıları, CHP Bursa milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, adliyede hazır bulundu.

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre, tutuksuz yargılanan ve görevinden uzaklaştırılan Vefa Salman’ın avukatı Deniz Baykal yaptığı savunmada “Müvekkilim Vefa Salman suçsuzdur. Görevine iade edilmesi gerekiyor” dedi. Salman için hazırlanan üçüncü bilirkişi raporunda da “suçsuzdur” denildi.

Rapora rağmen mahkeme Salman'ın göreve iade talebini reddett,. CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Mahir Başarır tepki gösterdi. Başarır, “Bu yaptığınız doğru değil, burada adalet falan yok” dedi. CHP heyeti ardından mahkeme salonunu terk etti.