YÖK’ün ve Sayıştay’ın uyarılarına kulak asan yok. Ege Bölgesi’ndeki üniversitelerde ilgisiz bölümlerde eğitim alan kişiler dekan vekilliği ve meslek yüksekokullarında müdür olarak görev yapıyor.

Vekil dekan, ilgisiz müdür bolluğu

Berkay SAĞOL

Üniversiteler YÖK’ün ve Sayıştay’ın tüm uyarılarına rağmen dekanlığı vekil olarak yürütmeyi sürdürüyor. Vekil dekanlığın yanı sıra birçok üniversitede ilgisiz bölümlerde eğitim alan kişiler meslek yüksekokullarında müdür olarak görevlerini sürdürüyor.

Ege Bölgesi’nde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) bu konuda başı çeken üniversite. Rektör yardımcılarından Cumali Öksüz de eğitim hayatını eğitim bilimlerinde geçirmesine rağmen Turizm Fakültesi’nde Dekan Vekili olarak görev yapıyor. Ziraat üzerine çalışma yapan Saadettin Yıldırım, Kuşadası Denizcilik Fakültesi’nde Dekan Vekilliği yapıyor. Söke İşletme Fakültesi Dekan Vekili Turan Akkoyun’un ise çalışmaları tarih üzerine. ADÜ’de ilginç idari görevlerde bulunan kişilerden birisi de Tuncay Ercan Sepetcioğlu. Siyaset Ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı uzmanlık alanı olan Sepetçioğlu, Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak görev yapıyor.

İzmir Bakırçay Üniversitesi de vekâleten dekanlıkların bol olduğu bir üniversite. Toplam 7 fakültesi olan üniversitede, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde dekanlar vekâleten görev yapıyor.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde bulunan toplam 11 fakültenin 5’inde dekan vekilleri görev yapıyor. Simav Teknoloji Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi’nde dekanlar vekâleten görevlerini sürdürüyor.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’nde dekan vekiller görevde bulunuyor. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tütün Eksperliği Yüksekokulu Müdürü olarak görevini sürdüren Rana Kibar’ın çalışma alanı ise fizik bölümü.

İLGİSİZ MÜDÜRLER

Vekil dekanlıkların yanı sıra üniversitelerin özelliklerinde meslek yüksekokullarında çalışma alanlarıyla ilgisiz olan kişiler müdür olarak görev yapıyor. Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda müdür olarak görev yapan İsmail Türker’in çalışma alanı yemler ve hayvan besleme. Uşak Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda müdür olan Ercan Özen’in çalışma alanı ise finans ve bankacılık.