TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü'yle çalışan gazeteci Okan Çalışkan, AKP'li Ali Cumhur Taşkın’ı eleştirdiği için TRT'deki görevine son verildiğini iddia etti.

Vekil istedi, TRT çıkardı

Abidin YAĞMUR

AKP Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’ı sosyal medya hesaplarından eleştiren gazeteci Okan Çalışkan, AKP’li vekilin şikâyeti üzerine, TRT’deki serbest muhabirlik görevine son verildiğini ileri sürdü.

Okan Çalışkan, son aylarda bazı köşe yazılarında ve sosyal medya paylaşımlarında, AKP Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’ın 'Tarsuslu olmasına rağmen Tarsus’a gelmediği, Tarsus kamuoyunda tanınmadığı, başta yol sorunu olmak üzere yörenin birçok sorununa duyarsız kaldığını' ileri süren yazılar kaleme aldı.


BÖLGE MÜDÜRÜ TELEFONLA ARADI

Çalışkan’ın iddiasına göre bu yazılardan rahatsız olan Ali Cumhur Taşkın, Okan Çalışkan’ı serbest muhabiri olduğu TRT’ye şikâyet etti. Bu şikâyetin ardından TRT Bölge Müdürü Okan Çalışkan’ı telefonla arayarak “Beni Ankara'dan aradılar. Sebebini bilmiyorum ama size söylemek bana düştü. Artık sizinle devam etmeyeceğiz” dedi.

Uzun süredir Tarsus Medya Mensupları Derneği Başkanlığı'nı yürüten gazeteci Çalışkan, yerel gazete ve televizyonlardaki faaliyetlerinin yanı sıra TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü'nün serbest muhabirliğini de 7 yıldır sürdürüyordu.

Yaşananları Facebook hesabından kamuoyuna duyuran Çalışkan, “Ejnebi Ali istedi, TRT ile yollarım ayrıldı” başlıklı yazısında özetle şunları kaydetti:
"Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Mersin Milletvekili olan ama hiç memleket ile alakası olmayan Ali Cumhur Taşkın efendiye, biraz çalışsın diye eleştiren bir yazı kaleme aldım. Bu yazıyı kaleme alırken de neyin ne olacağını bilmeyecek kadar geri zekâlı değilim. Hayatım mücadele ile geçti. Bununla da ederim. Ne olduysa bu eleştiri yazısından sonra Meclis'te vekil olan ama Mersin’de olmayan Ali Cumhur Taşkın efendi, Ankara'nın ve hükümetin yetkisini kullanarak beni TRT Genel Müdürlüğü'ne şikâyet etmiş. Adam Ankara'nın mührünü, sayın Erdoğan'ın gücünü sadece bu yönde kullanıyor. Yapar mı yapar. Mersin Büyükşehir’den çıkarılan ittifakının bir ayağı olan ülkücü çocuklar için mecliste bir tek kelime etmeyen, ülkücü gazeteciyi şikâyet edecek kadar gözü dönmüş biri. Her şeyin hayırlısı mecliste olan ama Mersin'de olmayan vekil efendi."

TRT SPİKERİ DE KOVULMUŞTU

TRT spikeri Deniz Demir, ekranda okuduğu 29 Ekim mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten "Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini armağan eden..." diye bahsetmesi üzerine hedef haline gelmişti. 18 yıldır TRT çalışanı olan Demir’in kurumla ilişkisi kesilmişti.