Öğrenci Veli Derneği Bursa Şubesi, yüz yüze eğitimin devamlılığının sağlanması ve gerekli önlemlerin alınmasını için taleplerin yer aldığı dilekçeleri Milli Eğitim Bakanlığı’na, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul müdürlüklerine teslim edilmek üzere yurttaşlara dağıttı. Yapılan açıklamada, "6 Eylül’de okullar açılacak ama Milli Eğitim Bakanlığı okullar açılırken ne tip önlemler alındığını açıklamıyor" denildi.

Veli-Der Bursa: Aç kapa değil sürdürülebilir eğitim istiyoruz

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Bursa Şubesi, yüz yüze eğitim için İhsaniye Üç Fidan Parkı’nda İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul müdürlüklerine teslim edilmek üzere örnek dilekçeler dağıtarak, ilgili kurumlara göndermek üzere taleplerinin yer aldığı maddelerin olduğu metin için imza standı açtı.

bursamuhalif.com'da yer alan habere göre, okullarda yüz yüze eğitimin devamlılığının sağlanması ve gerekli önlemlerin alınmasını için nöbet tutan Veli-Der Bursa Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul müdürlüklerine teslim edilmek üzere örnek dilekçeleri yurttaşlara dağıttı.

Veli-Der Bursa Şubesi, okulların açık tutulması için taleplerini şu şekilde sıraladı:

>> "Yüz yüze eğitim ve telafi eğitimi için acilen ek bütçe ayrılmalıdır.

>> Yeterli öğretmen ataması yapılmalıdır.

>> Aşılama yaygınlaştırılmalıdır.

>> Yeterli ek derslik sağlanmalıdır.

>> Tüm eğitim kurumlarında gerekli fiziksel koşullar sağlanmalıdır.

>> Okulların çevrimiçi platformlarında yapılan hazırlıklar, alınan önlemler düzenli bir şekilde paylaşılmalıdır.

>> Eğitim alanında alınacak tüm kararlar alanın özneleri ile birlikte kararlaştırılmalıdır."

"EK DERSLİK AÇILMASI ZORUNLULUK"

Veliler olarak endişelerinin ve kaygılarının olduğunu dile getiren Şermin Pank, “6 Eylül’de okullar açılacak ama Milli Eğitim Bakanlığı okullar açılırken ne tip önlemler alındığını açıklamıyor. Bizim taleplerimiz belli, başından beri söylüyoruz. MEB’e ek bütçe ayrılması gerekiyor. Ek derslik ihtiyacı var. Okullar, sınıflar kalabalık. Okullar 6 Eylül’de açıldığında öğrencileri nasıl birbirinde yalıtacaklar henüz açıklamadılar. Özel okullarda önlemler alındı ancak devlet okullarında durum böyle değil. Özellikle Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde sınıf mevcutları çok kalabalık. Ek derslik açılması zorunluluk. Şu an önlem olarak sadece kirli ve temiz maskelerin atılacağı alanların belirlendiğini biliyoruz. Aç kapa değil sürdürülebilir eğitim istiyoruz” dedi.