Veli-Der'den imam hatiplerde cihat çağrısına tepki: Protokoller iptal edilsin

Ensar Vakfı, Ankara’daki imam hatip liselerinde, "Erdoğan'ın fetvacısı" olarak bilinen ve yandaş gazete Yeni Şafak'ın yazarı Hayreddin Karaman’ın "İmam Hatiplilik Şuuru" kitabını dağıttı. Kitapta öğrencilere İslamlaşma hareketi için örgütlenme çağrısı yapıldı.

Evrensel'den Birkan Bulut'un haberine göre, kitapta, "İslam Devleti mücadelesi için 'can dahil' fedakarlık yapacak bir tabana ihtiyaç duyulduğu" ifadeleri yer aldı.

ÖĞRENCİ VELİ DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA

Öğrenci Veli Derneği, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanlığına seslenilen açıklamada, Ensar Vakfı ve gerici derneklerle yapılan protokollerinin iptal edilmesini istedi ve şunları söyledi:

"Duyduk ki adı çocuk tecavüzleri ile anılan Ensar Vakfı, Hayrettin Karaman adlı din bezirgânının fetvalarını dağıtıp, çocuklarımızdan 'can dahil' fedakârlık istiyormuş.

Bu bezirganlar bilmelidir ki bu halk ne zaman fedakârlık edeceğini gayet iyi bilir, bunun için ne kendilerine emanet edilen çocukları koruyamayan Ensar Vakfına ne de Hayrettin Karaman gibilerin fetvasına ihtiyacı vardır.

MİLLİ EĞİTİM BAKANINA SESLENİYORUZ: Bakanlığın bu dinci gerici vakıf derneklerin ne imam hatip okullarında ne de diğer okullarda okuyan çocuklarımıza öğreteceği hiç bir şey yoktur.

Bu dernek ve vakıflarla yapılan bütün protokoller derhal iptal edilmelidir.

Bu protokoller iptal edilene kadar mücadele edeceğimizi buradan ilan ediyoruz."