Öğrenci Veli Derneği, lise türü anketi hazırladığını bildirdi. Anket ile öğrenciler, okumak istedikleri lise türlerine ilişkin veri toplayabilecek

Veli-der’den lise türü anketi


Öğrenci Veli Derneği (Veli-der) lise türü anketi hazırladı. Veli-der’den yapılan açıklamada öğrencilerin okumak istedikleri lise türlerine ilişkin veri toplamak istendiği belirtildi.

Veli-der’den konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“Bu anket, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında liseye başlayacak çocuklarımızın okumayı tercih ettiği okul türleri hakkında istatistiksel veri üretmeyi amaçlamaktadır. Anketin sonuçlarını hem kamuoyu ile hem de İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile paylaşarak çocuklarımızın ve ailelerinin beklentilerinin karşılanmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Değerli veliler, bildiğiniz gibi bu yıl 4+4+4 eğitim sisteminin olumsuz sonuçları ile her aşamada karşılaşıyoruz. 2020-2021 eğitim öğretim yılında 9. Sınıf (lise 1) öğrenci sayıları önceki yıllardan daha fazla. Her yıl okul tercihlerinde yaşanan sorunların yaşanmaması için Veli ve öğrencilerin okul türü tercihlerini belirleyip, talep olarak Milli Eğitim Müdürlükleri ve Milli Eğitim Bakanlığına iletmek üzere hazırlamış olduğumuz anketi doldurmanızı rica ediyoruz.”

Ankete ulaşmak için tıklayınız.