Veli-Der’le ‘Her Pazartesi Eğitimin Sesi’ başlıyor


Veli-Der (Öğrenci Veli Derneği), her pazartesi 21.15’te sosyal medya üzerinden eğitimin sorunlarını tartışacak. Ahmet Yıldız, Nurcan Korkmaz ve Nejla Doğan tarafından hazırlanan “Her Pazartesi Eğitimin Sesi” adlı programın ilk yayını yarın saat 21.15’te derneğe ait sosyal medya hesaplarından yayımlanacak. İlk programda Nurcan Korkmaz’ın moderatörlüğünde, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ile Veli-Der Genel Başkanı İlknur Kaya Bahadır pandemi sürecinde eğitimin sorunlarını tüm yönleriyle konuşacak.

Her hafta farklı konu ve konuklarla eğitim gündemi ele alınacağı programda, öğrencilerin, velilerin ve eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunlar masaya yatırılacak.
Veli-Der’den yapılan açıklamada, eğitimin sorunlarının her geçen gün katlanarak arttığı; pandemi sürecinin ise bu sorunları içinden çıkılmaz hale getirdiği belirtildi. Ayrıca uzaktan eğitim uygulamaları, sınavlar, özel okullar vb. pek çok konuda yaşanan problemlerin öğrencilerin eğitim hakkını yok ettiği ve telafi edilemez sonuçlara yol açtığı vurgulandı.

Bu programla öğrencilerin, velilerin ve eğitim emekçilerinin sorunlarının, özellikle de pandemi döneminde yaşananların geniş bir perspektiften tartışılmasının amaçlandığını belirten Veli-Der Genel Merkezi açıklamasında, denildi: “Eğitimde yaşanan adaletsizlik, eşitsizlik ve plansızlığa karşı veliler olarak daha güçlü bir biçimde ses çıkaracağız. Laik, bilimsel, kamusal eğitim talebini bu program aracılığıyla bir kez daha yükselteceğiz.”

Programa ilişkin yayın ve duyurular, şu hesaplardan takip edilebilecek:

>> Facebook: fb.me/pazartesi.egitiminsesi.3
>> Twitter: twitter.com/EgitiminS
>> Instagram: https://instagram.com/egitimin.sesi_2115?igshid=1s8auini3rbj1
>> Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCp2iS--q6ykc4ql2yGgPpyQ