Veli-Der, öğrencilerin okullarından gözaltına alınmasına tepki gösterdi: Büyük endişe duyuyoruz

Kadınlar Günü yürüyüşünde Erdoğan'a hakaret ettikleri öne sürülen 16 ve 17 yaşlarındaki iki çocuk okudukları liseden gözaltına alınmış, olay büyük tepki toplamıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) "17 Mayıs 2022 günü 16 ve 17 yaşındaki iki evladımız 8 Mart 2022'deki Kadınlar Günü gece yürüyüşünde "Cumhurbaşkanına hakaret" suçu işledikleri gerekçesiyle okullarından gözaltına alındılar. Savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan gençlere ve ailelerine geçmiş olsun diliyoruz," ifadelerini kullandı.

Veli-Der açıklamasında "Biz anneler babalar, üniversitedeki çocuklarımızın ifade özgürlüğüne şiddet kullanarak engel olan iktıdarın hoyrat ellerini lise çocuklarına kadar uzatmasından büyük endişe duyuyoruz. Okullarımızda çocuklarımız açlıktan bayılırken, içilebilir suya ulaşamazken, binlerce okul çağındaki çocuk okuldan uzaklaşmışken, ülkemizin kaynaklarının gençlerimizin kendilerini ifade etmelerine engel olmaya harcanmasını kabul etmiyoruz. 18 yaşından küçük gençlerin ailelerinin haberi olmaksızın, hukuksuz bır şekilde, adeta cinayet işlemiş, hırsızlık yapmış gibi okullarından alınmasını protesto ediyoruz. " denildi.