Veli-Der: Sorumlular hesap vermeli

BİRGÜN / İZMİR

İzmir'in Dikili ilçesindeki Süleymancılara ait yurtta kalan çocukların cinsel istismara uğraması ile ilgi dava devam ederken, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Bergama Şubesi‘de bir basın açıklaması yaptı.

Bergama Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında, “Çocuklarımıza “dokunan”, onların canını acıtan gerici tarikat-cemaat vakıflarıyla imzalanan tüm protokoller derhal ve kayıtsız koşulsuz iptal edilmelidir” denildi.

Ülke genelinde, tüm çocukların eğitim-öğretim, barınma, can güvenliği ve temel haklarının tamamen Bakanlık (Devlet) güvencesine alınması gerektiği ifade edilen açıklamada, “Aksi takdirde; çocuklarımızın başına gelecek her türlü 'kötülükten', doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı’nı sorumlu tutacağız” sözleri yer aldı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Bizim muhatabımız gerici cemaat, tarikat, vakıflar değil, Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Bu nedenle; çocuklarımıza 'dokunan'; onları baskı, şiddet ve her türden 'can güvenliği' tehdidi ile yüz yüze getiren her durum karşısında direnmekten; çocuklarımızın sessiz çığlığına SES olmaktan; onlar için gerekirse tüm varlığımızı ortaya koymaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Çocuklarımızı kendi 'ajandasına' alet etmeye çalışmaktan vazgeçmelidir. Bütün sorumlular hesap verene kadar geleceğimiz için alanlarda olmaya devam edeceğiz.”