İzmir Menemen Atatürk Anadolu Lisesi ilçe dışında kullanılmayan başka bir okula taşınmak isteniyor. Veliler yürütmeyi durdurma davası açacağını söylerken, öğrenciler ise gönderilmek istedikleri okulda nitelikli eğitim alamayacaklarını düşünüyor.

Veliler okulun taşınmasına karşı dava açıyor

Berkay SAĞOL

Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bin 258 öğrencisi olan Menemen Atatürk Anadolu Lisesini ilçe dışında kullanılmayan başka bir okula taşıma kararı aldı. Karara gerekçe olarak, Şehit Kemal Ortaokulu ile Dokuz Eylül ilkokulu ve ortaokulunun depremde zarar görmesinden kaynaklı buraya taşınacağı gösterildi. Okul aile birliği, veliler, öğretmenler ve okulun mezunları başka okula gönderilmelerine karşı tepki gösterdi.

Okul Aile Birliği Başkanı Serkan Akkoç, öğrencilerin en büyük hakkı olan eğitim hakkını kullanıp bu okulu tercih ettiklerini söyledi. Okulun otobüs ve toplu taşımanın olmadığı bir yere taşınmak istendiğini söyleyerek, “Bizim okulumuzu taşımak yerine başka çareler var. Biz onların yapılmasını istiyoruz. Bin 258 öğrencinin eğitimini bozmaya kimsenin hakkı yok. Bizi göndermek istedikleri binada, okul ikili eğitim sistemine geçmek zorunda kalacak. Derslerin bitmesi akşam saat 20.00’ı bulacak. O bölgenin ulaşım sıkıntısı var. Çocuklar akşamları dağlık patika yolda nasıl yürüyecekler. Pandemi sürecinde birçok veli ekonomik sıkıntı yaşıyor ve çocukları servise verecek durumları yok” dedi.

veliler-okulun-tasinmasina-karsi-dava-aciyor-829660-1.
Fotoğraf: Okul Aile Birliği Başkanı Serkan Akkoç

Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin olumsuz etkileneceğini dile getiren Akkoç, “Yaşı büyük bir öğretmenimiz var. Kendisi araba kullanmıyor ve okulun olduğu yere de ulaşım olmadığı için emekli olmayı düşünüyor. Onun emekli olması demek, üniversiteye hazırlanan 300 öğrencinin üniversite sınavında başarısız olması demek. Okulun taşınmasının sonuçlarının nereye varacağını düşünmüyorlar. Biz taşınma kararını yargıya taşıyacağız ve yürütmeyi durdurma davası açacağız” diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN SÖZLERİ EĞİTİMCİYE YAKIŞMIYOR

Lisede öğrenim gören bir 10’uncu sınıf öğrencisi, “Bizim asıl karşı çıkma sebebimiz taşınacağı yer. Ulaşım açısından çok zor. Taşınmamız istenilen okulun derslik sayısı da az. Depremde zarar gören okul bizim okulumuz değil ama biz mağdur ediliyoruz. Daha farklı çözüm yolları varken neden biz okulumuzdan ediliyoruz anlayamadık. Başka seçenekler hiç düşünülmüyor. Tek isteğimiz okulumuzda kalalım yerimiz değişmesin” dedi.

Eğitim Sen İş Yeri Temsilcisi Lütfi Ay ise, okulun Gediz Havzası’nın en eski ve köklü okulu olduğunu söyledi. Lisenin Menemen’in kent hafızası olduğunu dile getiren Ay, “Bu lise çok önemli değerler yetiştirmiş bir okul. Okulumuzun özellikle son yıllarda akademik olarak başarısında bir artış var. Okulumuza İzmir’in birçok yerinden öğrenci ve öğretmen geliyor. Bizi göndermek istedikleri bina 18 derslikli bir yer. Oraya gittiğimiz zaman ikili eğitime geçmek zorunda kalacağız. Okulun aynı zamanda hem ulaşım hem de ısınma problemi var. Öğrencilerde duruma tepkili. Biz asıl ilçe milli eğitim müdürünün tepkisi garipsedik. Okul Aile Birliği’ne ‘yapacak bir şeyimiz yok bu şartları kabul etmeyen veli ve öğrenciler naklini alır gider’ şeklinde bir yanıt vermiş. Biz bir eğitimciye bu sözlerin yakıştığını düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

veliler-okulun-tasinmasina-karsi-dava-aciyor-829661-1.
Fotoğraf: Eğitim Sen İş Yeri Temsilcisi Lütfi Ay