Veli-der tarafından düzenlenen ankete katılan velilerin yüzde 91’i yüz yüze sınavları istemediğini aktardı. Veli-der “Milli Eğitim Bakanlığı, biz velilere ve çocuklarımıza rağmen karar almamalıdır” dedi.

Veliler sınav istemiyor

Haber Merkezi

Öğrenci Veli Derneği (Veli-der) veliler arasında yaptığı sınavlara ilişkin anketi açıkladı. Buna göre velilerin yüzde 91’i yüz yüze sınavları istemiyor.

2 bin 449 kişinin cevapladığı katıldığı ankete göre velilerin çocuklarının yüzde 70,7’si Anadolu Lisesi, yüzde 9,5’ i Fen Lisesi, yüzde 4,9’ u Çok Programlı Anadolu Lisesi, yüzde 2,9’u İmam Hatip Lisesi, yüzde9,5’u Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzde 2’ si Sosyal Bilimler Lisesi ve yüzde 0,5’ i de diğer lise türlerinde eğitim sürecine devam ediyor.

Velilerin öğrencilerinin yüzde 31.4’ü 9. sınıf, yüzde30.3’ü 10. sınıf, yüzde25,8’i 11. Sınıf, ve yüzde12.5’i 12. sınıfta eğitim görüyor. Velilerin yüzde91,5’i öğrencilerin yüz yüze sınavlara katılmasını istemiyor.

Öğrencisinin sınava katılmasını istemeyen veliler neden olarak ise şunları söyledi:

♦ Yüzde13,4’ü “Öğrencim uzaktan eğitime katılamadı” dedi.

♦ Yüzde 62,4’ü “Uzaktan eğitimde etkili bir şekilde konuları öğrenemedi” ifadelerini kullandı.

♦ Yüzde81’i “Kalabalık grupla kapalı alanda bulunmasını salgın nedeniyle sakıncalı buluyorum” diye cevapladı.

Anketin sonuç metninde şu ifadeler kullanıldı: “Milyonlarca öğrencinin salgının başından bugüne internet erişimi ve cihaz sorununun devam ettiği bir gerçekliktir. Milli Eğitim Bakanlığı biz velilere, çocuklarımıza rağmen karar almamalıdır. Sınavlar bir an önce iptal edilmelidir.”